Karışık bir excel tablosu için yardım.

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Merhaba,

Ekteki excel tablosunda anlatmaya çalıştığım gibi, paket programdan export ettiğim datayı işleyerek sonuç tabloları haline getiriyorum.

Bazı şeylerin içinden çıkabilrsem bu işi otomatize etmek istiyorum, çünkü çok fazla zamanımı alıyor.

Yardım istediğim konular,
1- Data listesinden önce şube bazında ayrım yapılması,
2- Sonra bu şubeye ait olan sadece benzersiz protokol numaralarının alt alta sonuç tablosunda toplanması.
3- Daha sonra herbir protokole ait ürün bilgilerinin yan hücrelere getirilmesi (Düşeyara ile ben yapabilirim)
4- Data sayfasındaki bir protokole ait birden çok satırda onay durumu tamamlanmış olanların sonuç hücresindeki "+" yada "-" değerine göre Sonuç cümlesinin yazdırılması. ( Ki bu iş beni tamamen aşıyor, nasıl yapılacağını hiç bilmiyorum)

Ek dosyadaki Açıklama sayfasında ana hatlarıyla konuyu anlatmayaçalıştım.

Dert bende, derman sizlerin yardımıyla EXCEL'de :) Yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Sayın uzmanamele, pivot table kullanımı konusunda yeterl ibilgiye sahip değilim. Biraz baktım ama anlayamıyorum. Özet tablo mantığını çözmem lazım önce, verileri sağa sola sürüklediğimde kaçar tane olduğunu sayıyor, ama benim isteğim örnek dosyada verdiğim Sonuç sayfasındaki tabloların birebir aynısını oluşturabilmek.

Bu işin fonksiyonlarla çözülmesi durumunda gerekli ekleme ve düzenlemeleri ben daha sonra geliştirebilirim. Ama pivot table'ı çözemiyorum.

Şayet bunun en kolay yolu Pivot table ise, sizden rica etsem ekteki dosya için örnek bir tablo hazırlayabilir misiniz?

Link verdiğiniz Pivot table konusundan benzersiz listelemeyi inceledim, aslında yukarıda yazdığım 1 ve 2 No'lu soruları karşılayacak, ama tabloyu açtığımda hiç birşey anlayamadım. Dediğim gibi fonksiyon formülü olsa bir nebze örnek üzerinden kendi ihtiyacıma yönelik değişiklikler yapabilirdim.

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Ekteki dosyada elimden geldiğince istediğim şeyi pivot table'da yapmaya çalıştım. Ama gördüğünüz gibi ancak bu kadarını yapabildim. Ama tam isteğimi karşılamadı. Arada toplamları gösteren, sayan hücreler işi bozuyor, dosyayı inceleyebilir misiniz...

Özet tablo yapınca dosya boyutu da şişti, Sn Yurttaş bu konuda da bir örnek vermiş ilgili linkte ona henüz bakamadım.

Şu iş formüllerle çözülebilse keşke.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 - Türkçe
Sanırım dosya biraz karışık geldi.

Biraz ipucu verseniz kendi kendime yol almaya çalışırım. Pivot table'ı çözemedim.

Ekteki dosyaya uygun şekilde
1 - Koşullu Benzersiz Sıralama fonksiyonu ( Şube adı bazında, ilgili şubeye ait protokol No'larının alt alta benzersiz sıralanması )

2 - Bir sütunu aynı değere sahip satırlarda, belli sütun sağındaki + - değerlerinin kontrol edilip sadece - olanların bir hücreye yazdırılması.

topla.çarpım fonksiyonunu mu kullanmam gerekir sizce?

Lütfen yol gösterin...