Merhaba arkadaşlar; siteye yeni üye oldum. Makro konusunda öğrenmem gereken çok şey var, dolayısıyla yardımlarınıza ihtiyacım var. Bir kitaptan temel anlamda birşeyler öğrendim, fakat bir proje geliştirme konusunda yetersiz kalıyor. Ekte size gönderdiğim dosyada yapmak istediğim bir çaçışmanın taslağı var. imkb sheet'inde tamamen sabit olarak kalacak datalar var, bu sayfaya hiç dokunmayacağım. (Ayda bir içinde düzenleme yapacağım). bugün sheetinde ise her gün değişecek datalar olacak. Format tamamen aynı kalacak ama içinde eksik olanlar olacak. Yani bu hazine bonoları vs. den bugün için olmayanları falan olacak, dolayısıyla bunların yeri, sırası değişebilecek. Benim yapmak istediğim kontrol ise şu. Ben her gün bugün sheet'ine bu formatta yeni datayı koyacağım. Sonra; main sayfasına atayacağım makro butonuna basacağım. Bu buton, imkb sayfasındaki dataları bugün sayfasında arayacak, eğer içlerinde aynısından bulamazsa, bulamadığını main sayfasında TRB 030107 T13, ... bugün işlem görmedi diye sıralayacak. Eğer imkb sheetiyle, bugün sheeti tamamen aynıysa işlem görmeyen yok, yazacak. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim. Kafamdaki proje bu, fakat nasıl bir yol izleyeceğimi nereden öğreneceğimi bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Hepinize şimdiden teşekkür ederim