Karşılaştırma ve koşula bağlı değer atama

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Öncelikle herkese kolay gelsin. Benim sorunum, birden fazla karşılaştırma ve koşul içeren değerlerin atanmasıyla ilgili. Burada açıklayamadığım için örnek dosya ekledim. (Sınav görevlendirmesinde kullanılacaktır, değerler bilerek sınırlı tutulmuştur).Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
isteğinizi yapmak kolay ama sorunuz biraz karışık. örnek dosyanızda hangi değere göre hangisini görmek istediğinizi net olarak söylerseniz daha çabuk cevap alabilirsiniz. "O İSMİN BULUNDUĞU SÜTUNA E2-I2'DEKİ DEĞERİ GİRECEK (4)" bunu anlayamadım. örnekler misiniz?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
1- E2-I12 aralığında bir harf kodu giriyorsunuz. bu kod bir değeri ifade ediyor, o değerde bir isme karşılık geliyor. işlemi neden bu şekilde yapıyorsunuz? girdiğiniz harf koduna göre ismi getirse olmaz mı? ya da harf kodu sınıf ve rakam kodları öğretmen adlarını mı ifade ediyor?
2- öğretmenler hangi sınıfda görevli olduğu nasıl tespit edilecek?

benim sorularım sizinkinden daha karışık oldu galiba :)

özel merak: ilköğretim sosyal bilgiler öğretmeni misiniz?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
sayın uzmanamele :):) vazgeçecek arkadaş sorusundan:):):):) ilgilendiğiniz için şanslı:)

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn hrknp latife için teşekkürler ;)
arkadaşın vazgeçmemesi için uğraşıyorum zaten. bu tür sorulara birçok kişi kafa yormak istemiyor. ama kendisi için nekadar önemli olduğunu tahmin edebiliyorum. aslında bende pek kafa yormazdım, bugün fazla işim olmadığından konunun takipcisiyim.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
insan zaten başladımı bırakamıyor hastalık bu excel.benim tek sorunum var mesela fonksiyonları kullanmayı beceriyorumda kendime göre yorumlayamıyorum mantığını kavrayamadım yani ne ne işe yarar onu çözemiyorum ama mesela bir başlangıç olsun devamını geitrebiliyorum bundanda keyif alıyorum işim olmadığı an direk forumdayım:) elimden geldiğince ufak yardımlarda ediyorum bunun zevkide ayrı tabi.kolay gelsin:)

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba,
Öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sosyal bilimciyim ama ilköğretimde değil. (Özel sorun :) )...Soruma gelince...Yapmak istediğim şu...A, B, C, D VE E sınıf isimleri...Ali, Veli, vs. hocalar...E2-I2 arasında sınav yapılacak sınıflar var...Sayı üretme sistemiyle sınav yapılacak sınıflarda kimlerin görevli olacağına ilişkin rakamlar geliyor. Bu rakamlara göre hocaları otomatik olarak görevlendirmek istiyorum. Keşke sayısalcı olsaydım :(

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Excel bir hastalık evet...Ve bir aydır ikinci (!) aşkım...:)

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
1-ALİ
2-VELİ
3-NUR
bunları biliyoruz.
2-A
1-A
5-B
3-B
bu liste öğretmenlerin görev yapacağı sınıflar. bunlar da sabit midir? koşula göre değişebilir mi?

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba Sayın uzmanamele,
Zaman ayırdığınız için çok teşekkürler.

1-ALİ
2-VELİ
3-NUR

SABİT

2-A
1-A
5-B
3-B

DEĞİŞKEN

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
2-A
1-A
5-B
3-B
neye göre değişiyor, koşulu nedir?

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Herhangi bir koşul yok. O sütundaki rakamları (yani sınıfların başında bulunan ve değişken olan, ama aynı zamanda hocalara sabit bir şekilde tekabül eden) rastgele sayı üretme sistemiyle tespit ediyoruz. Teşekkürler...

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
K2:T2 aralığına aşağıdaki formülü yazın, J20,J21....J29 şeklinde sağa doğru artırın
=DÜŞEYARA(J20;B2:C11;2;0)

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Teşekkürler

Çok teşekkür ediyorum sayın uzmanamele,

Çözümünüz işe yarar gözüküyor. Ancak, sanırım benim ihtiyacım olan şeye ulaşmamız için iki önemli nokta daha var.

1-Bunlardan birincisi, görevlendirmeyi (formül yazdığımız hücreleri) E2-I2 aralığında bulunan sınıflarla sınırlandırmamız gerekiyor. Bu formül ile örneğin E2-I2 aralığında bulunmayan B ve E sınıfı için görevlendirme yapamamam, aksine bu aralıkta bulunanların tamamı için (örnekte, A, C ve D sınıfları) görevlendirme yapmam gerekiyor.

2-E2-I2 örneğin saat 09:00'da yapılacak sınavların sınıflarını gösteriyor. Bunları aşağıdaki satırlar için de yapmam gerekiyor. Yani bu formülün 09:00 görevlendirmesi bittikten sonra daha sonraki saate de (ya da satıra da) uygulanması gerekiyor.

İmkansız mı acaba?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
neden imkansız olsun?.
sizin dosyanızı biraz değiştirdim ama tam sonuca ulaşmakda zorlandım.
1- sınav başlangıç saatlerini tam olarak belirtin
2- sınav olacak sınıfları rastgele değil gerçek bir örnek vererek doldurun (sizin tablonuzu esas alınca sonucun doğruluğuna emin olamadım)
3- tablonuzu günlük mü haftalık mı aylık mı yapacaksınız?

not: bugün biraz yoğunum ama vakit buldukça çözmeye çalışacağım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba

Sayın uzmanamele,
Ne kadar teşekkür etsem azdır. Dosyayı düzenledim. Allah razı olsun...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın uzmanamele,

Düşeyara yardımınız olmasa ekteki dosyayı oluşturamazdım. Çözümüme lütfen gülmeyin :) Yardımınız için çok teşekkürler...Kendinize iyi bakın...

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
bu dosya sizin işinizi görür, gülegüle kullanın.
ben daha genel; 10 sınıf-10 ders-10 öğretmen için rastgele öğretmen görevlendiren haftalık sınav görevlendirme listesi için güzel bir fikir bulmuştum. işlerimin yoğun olması sebebiyle tamamlayamadım. fırsat buldukça üzerinde fikir jimnastiği yapar, bitirebilirsem buraya eklerim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın uzmanamele,
Teşekkür ediyorum ilginiz için. Bu mesele okullarda ciddi bir sorun. Ben de ekleyeceğiniz dosyayı dört gözle bekleyeceğim. Kolay gelsin...