kaydet(aktar) ve hesapla makrosunda hata

Excel Vers. ve Dili
exel 2000 türkçe
değerli hocalar ve arkadaşlarımekledigim dosyada;
satış yap sayfasında kaydet butonunda kaydet makrosu b ile p sutunları arasındaki verileri data sayfasında karşılık gelen sutunlara aktarmakta ancak;
1- satıs yap sayfası kaydet butnundaki kaydet makrosu data sayfasına verileri aktarıyor ancak data sayfasındaki verileri ve satış yap sayfasındaki formülleride siliyor?
2-kodlar sayfasındaki hesapla makrosu ise data sayfasına veri aktarımı tamamlandıgında otomatik olarak satısları hesap etmesi gerekirken illa makroyu calıstır ınca hesaplama yapıyor bunları nasıl düzelte bilirim?
simdiden tesekkur eder saygılar sunarım.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.03.2021
hesapla makrosunuda birinci kodla birlikte yap aktarma yaptığında hesaplamada yapsın. kinci makroya gerek kalmaz.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
03.03.2021
Ayrıca ben dediğin sayfalarda formül felan göremedim.

Excel Vers. ve Dili
exel 2000 türkçe
hocam zaten satış yap sayfasında kaydet dediginde tum förmulleri siliyor sorun burda ve kaydetincede data sayfasının "DOLU BİLE OLSA "ustune yazıyor

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
03.03.2021
data yı alt alta kaydederekmi gidecek

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selection.ClearContents
komutunu kaldırman yeterli değilmi yoksa ben anlamadımmı sorununu

Excel Vers. ve Dili
exel 2000 türkçe
evet data sayfasına alt alta yazmalı yani ornek satıs yap B sutunu ile P sutunları 5 nci satıra kadar kaydet dedikten sonra data sayfasının da aynı sutun ve satırları dolacak bir kez daha satıs yapıldıgında data sayfasının dolu olan (5nci satır) dan sonra yazmalı ve satıs yap sayfasında hemen her satırda formuller var ornegin birim fiyatla miktarı carpıp borclu sutununa yazacak veya a sutunundaki stok kodlarının karsılıgınıda b sutununa vb yazması icin formuller oluşturuyorum ancak kayıt yap dedigimde tum formullerde siliniyor

Excel Vers. ve Dili
exel 2000 türkçe
dajder hocam
eger o komutu kaldırısam bu seferde hic birini silmez yani yeni bir satıs yapmam icin bos bir sayfa acılması gerekiyor

Excel Vers. ve Dili
exel 2000 türkçe
sayın hocalarım sayın arkadalar
cok zor bişey istemedim diye dusunuyorum
ltf yardım edin
yoksa bernmi anlatamadım onuda bilmiyorum