Kaydetme ve Makrolar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar Ekteki Dosyayı İncelerseniz Sevinirim Derdime Bir Çare Lütfen
Hangisi Olur Veyada Bİr Cevap Bu Kaydet Butonu HAkkında Daha Kapsamlı Bİr Makro Varmı
mümkün mü? Acaba

Kolay Gelsin

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhaba

Arkaadaşlar bana Bir Yardımcı Olun Sağolsun Zaferbey Elinden Geleni Yapıyor Ama bende Biraz Cahilim İşte

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Combodan seçtiğniz sayfa açılıyor. Ana dosyadaki F8 deki değer seçmiş olduğunuz dosyanın F8 hücresine yazılıyor.Dosya saklanıyor ve kapatılıyor.

Siz nasıl istiyordunuz.

Ayrıca aynı konu ile ilgili yeni konu açmışsınız.Aynı başlık üzerinden gitmeniz sizin daha çabuk cevap almanızı sağlayacaktır.

Konunun dağılmaması için diğer konuyu taşıyorum..

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Zafer Bey Dediğiniz Gibi Ben Dosyayı D Diskine Kopyaladım Zaten 2 Dosya Koymuşunuz Özel Elvan Tıp MErkezi Ve Hastane Listesini İkisinide Koydum D Diskine ve Ana Dosya Olan Hastane Listesini Açıyorum Herhangibir Bir Tutar Girdim ve Hastane Adını Değiştirdim Kaydet Diyorum Kendiliğinden Bekliyor Ve Kapanıyor D Diskine Bakıyorum Hiç Bir Şey Yok Acaba Benmi Yanlış Yapıyorum
Benim İstediğim Ben Hastane Adı Olan Kısımdaki Hastane İsimlerinin Adında Klörleri Açtım D Diskime Ben Şimdi Kaydet Butonuna Tıkladığım An O D Diskimde Bulunan Hastane Klörlerinde Arayacak ben Hangi Hastane Adını Seçmişsem O kklösere Girerek Tutar Bölümünün Adında Kaydetmesini İstiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Zafer Bey

Ben Birde Kaydet Dediğim An Kapanmasını İstemiyorum Dosyanın Çünkü Bilgileri Girdikten Sonra Yazdıracam ve Ardından Kaydetip . Temizle Butonuna Tıklayarak Yeni Bilgileri Girecem Ondan Dolayı Kaydettikten Sonra Kapanmasa İyi Olur

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
arkadaşlar ben bu makroyu uyguladım ama olmadı bir yardımcı olabilrimisiniz
yukarıdaki dosyama bakarsanız sevinirim ne anlatmak istediğimi daha iyi anlarsanız bu makroya eklemem gereken vermı ne bu makro çalıştırmyor tam olarak

Sub Makro3()
On Error Resume Next
kitap = Sheets("HASTANE LİSTESİ").Range("f3")
Workbooks.Open Filename:="D:\" & kitap & ".xls"
Windows("HASTANE ÖDEME LİSTESİ1.xls").Activate
deger = Range("J8").Value
Windows(kitap & ".xls").Activate
Range("F8") = deger

ActiveWorkbook.Save

End Sub

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Zafer Bey Dediğiniz Gibi Ben Dosyayı D Diskine Kopyaladım Zaten 2 Dosya Koymuşunuz Özel Elvan Tıp MErkezi Ve Hastane Listesini İkisinide Koydum D Diskine ve Ana Dosya Olan Hastane Listesini Açıyorum Herhangibir Bir Tutar Girdim ve Hastane Adını Değiştirdim Kaydet Diyorum Kendiliğinden Bekliyor Ve Kapanıyor D Diskine Bakıyorum Hiç Bir Şey Yok Acaba Benmi Yanlış Yapıyorum
Benim İstediğim Ben Hastane Adı Olan Kısımdaki Hastane İsimlerinin Adında Klörleri Açtım D Diskime Ben Şimdi Kaydet Butonuna Tıkladığım An O D Diskimde Bulunan Hastane Klörlerinde Arayacak ben Hangi Hastane Adını Seçmişsem O kklösere Girerek Tutar Bölümünün Adında Kaydetmesini İstiyorum.
Önek olsun diye ben sadece Özel Elvan Tıp MErkezi dosyasını açtım combodan onu seçin makroyu çalıştırın.Sonra Özel Elvan Tıp MErkezi dosyasını açın verinin gelip gelmediğine bakın.Siz combodan olmayan bir dosyayı seçiyorsunuz.

Eğer her hastane için ayrı bir klasör açıp aynı isimli xls dosyasınıda içine koyduysanız

MakronuzdakiWorkbooks.Open ile başlayan satırıaşağıi gibi yapın.

Workbooks.Open Filename:="D:\" & kitap & "\" & kitap & ".xls"

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhaba

Zafer bey Dediğiniz Gibi Yapıyorum Olmuyor ben Anlatamadım Herhalde
Kusura Bakmayın
Ben Kaydet Butonuna Tıkladığım An Tutar Bölümündeki Tutar neyse O Ad İle Hastane Adı Neyse O Hastane Adında Klösere Kopylasın yani Farklı Bir Şekilde Oraya Kaydetsin
Daha Sonra AYnı Hastaneye Farklı Bir Tutarda Ödeme Yaparken Gene Kaydet Değiğim An O Hastanenin Klösörüne Gitsin ve Farklı Bir şekilde Tutarı Yazark Kaydetsin Diyorum Yani O Şekilde Yüzlervce dosya Olacak

Şimdi ben Normalde ne yapıyorum Lisyteyi hazırlıyorum hazırladıktan sonra farklı kaydet diyorum hangi hastaneyi yapıyorsam o hastanenin içine girip tutar kısmındaki rakamın adında kaydediyorum

hastaneden yetkili birisi geldiği zamanda bana bana yapmış olduğunuz ödemeleri görüyüm dediğinde o hastanenin klsörüne girip ne kadar dosya varsa hepsini tek tek söylüyorum
yaptığım iş bu ben her defasında farklı kaydet demeyimde bir kaydet butonu olsun diyorum kaydet tıklarım o kendi otomatik yerini bulur oraya kaydeder ardından yazdır derim daha sonra temizle der yeniden başka bir liste yaparım
inşallah detaylı anlatmışımdır.

çok teşekkürler

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Anlaşıldı sanırım Siz önceki mesajınızda dosyayı açıp tutar kaydedilecek dediğiniz için combodaki isme göre dosya var hissi uyandırdı.

O an üsteünde çalıştığınız dosyanın tutarı dosya adı olacak.
Combodan seçtiğiniz isimde daha önceden yarattığınız klasörleriniz var tutar isimli dosya kaydet butonuna bastığınızda o klaöre tutar neyse o isimde kaydedilecek.

Öyleyse çok fazla mesajlaşmışız...

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.Sıkıştırılmış dosyadaki dizini D: diskine kaydedip ana dosyanızda tutara değer girerek deneyiniz.
Şu an sadece Özel elvan hastanesi dizini var onun için combodan onu seçip deneyin.
kendiniz hastane isimlerine göre dizinler yaratıp deneyin.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
merhaba

evet zafer bey tam dediğiniz gibi o şekilde yapmak mümkünmü acaba ben bütün klasörleri açtım hastane adı olan yerdeki noktasına kadar orada hastane adı ne yazıyorsa dosya adlarıda o şekilde ben kaydet dediğim zaman tutarı o hastanenin altıne farklı bir şekilde kaydetmesini istiyorum.

ilginize çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
zafer bey dosyayı aldım teşekkürler şimdi ben d diskime kopyaladım hastane listesini açtım tutarı değiştirdim ama olmadı ( combodan ) dediğiniz ney onu anlamadım

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
zafer bey siz olmassa bana makroyu buraya yazarak gönderin ne yapmam lazım olduğunu anlatırsanız ben beceremdim herhalde

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Haklısınız ,Combo'yu kısaltarak yazdım (combobox,Açılan kutu) afedersiniz.

Rar dosyasını D: diskine açtınız.

HASTANE KAYIT DOSYASI isminde klasörünüz oldu.
onun içindede
HASTANE ÖDEME LİSTESİ1.xls isminde ana dosyanız
ve
ÖZEL ELVAN TIP MERKEZİ isminde alt klasörünüz var

HASTANE ÖDEME LİSTESİ1.xls dosyasını açtınız.

Hastaneleri seçtiğiniz açılan kutudan ÖZEL ELVAN TIP MERKEZİ seçin
sonra J8 hücresine tutar (örnek 28)girin

Hastane aç kaydet butonuna bastığınızda ÖZEL ELVAN TIP MERKEZİ klasörünüzün altına 28.xls isimli ana dosyanızla aynı özelliklere sahip bir dosya kaydedecektir.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
merhaba

zafer bey dediğinizi bire bir uyguluyorum d diskimde açtım hastane kayıt dosyasında bir hastane listesi ve özel elvan var neyse ben hastane listesini açtım turarı değiştiridim hastane adınıda özel elvan yaptım kaydet dedim daha sonra d diskime baktım öyle bir dosya yok.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

D diskinizin altındaki HASTANE KAYIT DOSYASI klasörünün altında ÖZEL ELVAN TIP MERKEZİ klasörünün içinde olacak.

Öyle istemedinizmi..

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Kaydet butonunu güncellemeyi unutmuşum.

Ekli dosyayı ana klaörün bulunduğu yere aynı isimli dosyanın üzerine yapıştırınız.

Kodlarıda bunlar

Kod:
Sub kaydet()
On Error Resume Next
dizin = Sheets("HASTANE LİSTESİ").Range("f3")
dosya = Sheets("HASTANE LİSTESİ").Range("J8")
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="d:\HASTANE KAYIT DOSYASI\" & dizin & "\" & dosya & ".XLS"

End Sub

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
tamam yapmış olduklarınızın hepsi doğruda ben ana dosyayı yani hastane kayıt dosyasında bulunan hastane listesini açtığımda ve hastane aç kaydet butonuna bastığımda değiştirmiş olduğum tutarı kaydetmiyorkisenin yaptıgın 53000 olan dosyada başka dosya yok özel elvanın içinde halbuki ben özel elvanda tutarı değiştiriyorum ama onu kaydetmiyor kaydet dediğim zaman

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
gene olmadı makroyu yapıştırdım olmadı

kaydet dediğim zaman hiç bir şey yapmıyor eksik bir şeymi varki
kafa yiyecem

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
zafer bey

benim çıkmam lazım ilginize çok teşekkür ederim
ben yıllık iznim başlıyorda bu sebepten kusura bkmayın sizide yordum eğer arzu ederseniz izin dönüşü bir bakalım halledebilrisek çok iyi olacak siz süpersiniz...:))
size kolay gelsin