=KAYDIR('C:\[Parçalar.xls]Sayfa1'!$C$1;A39+1;0;1)

Katılım
17 Ekim 2006
Mesajlar
26
Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba

=KAYDIR('C:\[Parçalar.xls]Sayfa1'!$C$1;A39+1;0;1) komutunda ne yapmak istenmiş.. ,Yada kaydır komutunun kullanım şekli nasıldır?:yardim:
 
Katılım
19 Mart 2006
Mesajlar
205
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Tamamen alıntıdır.

KAYDIR
Bir hücre veya hücre aralığındaki belirtilen sütun ve satır sayısında bir aralığın başvurusunu verir. Verilen başvuru, bir tek hücre veya bir hücre aralığı olabilir. Verilecek satır veya sütun sayısını belirleyebilirsiniz.
Sözdizimi
KAYDIR(başv;satırlar;sütunlar;yükseklik;genişlik)
Başv kaydırma için temel almak istediğiniz başvurudur. Başvuru, bir hücre veya komşu hücrelerin aralığına başvurmalıdır; tersi durumda KAYDIR fonksiyonu #DEĞER! hata değeri verir.
Satırlar sol üst hücrenin başvuruda bulunmasını istediğiniz, yukarı veya aşağı doğru satır sayısıdır. Satır bağımsız değişkeni olarak 5'in kullanılması, başvurudaki sol üst hücrenin başvurunun beş satır altında olduğunu belirtir. Satırlar pozitif (başlangıç başvurusunun altında) veya negatif (başlangıç başvurusunun üstünde) olabilir.
Sütunlar sonuçtaki sol üst hücrenin başvuruda bulunmasını istediğiniz, sola veya sağa doğru sütun sayısıdır. Sütun bağımsız değişkeni olarak 5'in kullanılması, başvurudaki sol üst hücrenin başvurunun beş sütun sağında olduğunu belirtir. Sütunlar pozitif (başlangıç başvurusunun sağında) veya negatif (başlangıç başvurusunun solunda) olabilir.
Yükseklik verilen başvurunun sahip olmasını istediğiniz, satır sayısı içindeki yüksekliktir. Yükseklik pozitif bir sayı olmalıdır.
Genişlik verilen başvurunun sahip olmasını istediğiniz, sütun sayısı içindeki genişliktir. Genişlik pozitif bir sayı olmalıdır.
Uyarılar
  • Satırlar ve sütunlar başvuruyu çalışma sayfası kenarına kaydırırsa, KAYDIR #BAŞV! hata değeri verir.
  • Yükseklik veya genişlik atlanırsa, başvurudaki yükseklik veya genişlikle aynı olduğu varsayılır.
  • KAYDIR gerçekten hücreleri taşımaz veya seçimi değiştirmez; yalnızca başvuru verir. KAYDIR bir başvuru bağımsız değişkeni bekleyen fonksiyonlarla birlikte kullanılabilir. Örneğin, TOPLA(KAYDIR(C2;1;2;3;1)) C2 hücresinin 2 sütun sağı ve 1 satır yukarısı olan 1-sütun ile 3-satır aralığının toplam değerini hesaplar.
Örnek
Örneği, boş çalışma sayfasına kopyalarsanız anlamanız daha kolay olabilir.

  1. Boş bir çalışma kitabı veya çalışma sayfası oluşturun.
  2. Yardım konusundaki örneği seçin. Satır veya sütun başlıklarını seçmeyin. http://office.microsoft.com/global/i...ZA060481921055
    Yardım'dan bir örnek seçme
  3. CTRL+C tuşlarına basın.
  4. Çalışma sayfasında, A1 hücresini seçin ve CTRL+V tuşlarına basın.
  5. Sonuçları görüntüleme ve sonuçları döndüren formülleri görüntüleme arasında geçiş yapmak için, CTRL+` (kesme işareti) tuşlarına basın veya Araçlar menüsündeki Formül İzleme'yi seçin ve Formül İzleme Modu'nu tıklatın.
1234ABFormülAçıklama (Sonuç)=KAYDIR(C3;2;3;1;1)F5 hücresindeki değeri görüntüler (0)=TOPLA(KAYDIR(C3:E5;-1;0;3;3))C2:E4 aralığını toplar (0)=KAYDIR(C3:E5;0;-3;3;3)Başvuru çalışma sayfasında bulunmadığından hata verir (#BAŞV!)
 
Son düzenleme:
Katılım
7 Şubat 2008
Mesajlar
206
Excel Vers. ve Dili
izin programı
örnrk dosya ile anlatılabilirmi.
 
Üst