kaydır fonksiyonu

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
değerli excel web uzmanları aşağıda verdiğim kaydır fonksiyon ile veri tabanı sayfamdan veriler alıyorum fonksiyonum düzgün çalışıyor ama şöyle bir sorunum var diyelimki data sayfası a1 hücresinde veri mevcut bu fonksiyon a1 hücresindeki veriyi data sayfasında istenilen hücrede gösteriyor. ama veri tabanı a1 hücresi boş ise fonksiyon istenen hücreye 0 değerini yazıyor. benim sizden istediğim veriyi aynen yazsın ama hücre boş ise istenilen hücreye 0 yazmasın boş bıraksın zira data sayfasında hücre dolu ise birleştir fonksiyonunuda kullandığım için sıfır ile hücre dolu imiş gibi davranım birleşmemesi gereken verileri birleştiriyor yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

KAYDIR FONKSİYONU
=KAYDIR('VERİ TABANI'!$C$2;SATIR()-2;ELEMAN(SÜTUN();6;5;9;3;11;13)-3)

BİRLEŞTİRMEDE KULLANDIĞIM FONKSİYON
=EĞER(A2="";"";A2&D2)

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=eğer(formülünüz="";"";formülünüz)

yada;

=eğer(eboşsa(formülünüz);"";formülünüz)

şeklinde yapı kurabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
sayın ömer cevabınız için teşekkür ederim dediğiniz gibi yapmaya çalıştım ama başaramadım saygısızlık ve hazırcılık yapmak istemem ama rica etsem ekte gönderdiğim dosya üzerinde bu kodları uygularmısınız

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

A2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp denermisiniz.

Kod:
=EĞER(KAYDIR('VERİ TABANI'!$C$2;SATIR()-2;ELEMAN(SÜTUN();6;5;9;3;11;13)-3)=0;"";KAYDIR('VERİ TABANI'!$C$2;SATIR()-2;ELEMAN(SÜTUN();6;5;9;3;11;13)-3))

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Dosyanızda sıfır değerlerini gizlediğinizi düşünürsek, kaydır fonksiyonunda değil de birleştir fonksiyonunda değişiklik yapmanız daha mantıklı olur sanırım.

=EĞER(A2=0;"";A2)&EĞER(D2=0;"";D2)

Kaydır fonksiyonunu bozmadan, birleştirme için yukarıdaki formülü deneyebilirsiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
sayın korhan ayhan ve sayın ömer cevaplarınız için ikinizede teşekkür ederim cevaplarınızı denedim ikiside harika bir şekilde çalıştı ikinizede tekrar teşekkürler iyi akşamlar