kayıt ekle,sil,mükerrer kayıt bul,ama hepsi bir arada olsun...acaba

Excel Vers. ve Dili
türkçe
daha önce 2 bölümde yayınladım bunu ama galiba hala uygun bir bölüm bulamadım,veya benim dediğimi yapacak fonksiyon yok..
son umut olarak bir kez daha ve son kez yayınlıyorum..
sonrada siteye küseceğim zaten.
selamlar..

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
sayın nick i yok küsmek yok bu tür yazılımlar uzun zaman alıyor yaklaşık bir kaç saattir uğraşıyorum sorununu çözmek için

aşağıdaki kodu haziran sayfası içinde çalıştıracaksın yoksa ters işlem yapar

Sub AKTAR()
sat = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("VERİ").Range("A2:A65000")) + 2
'For n = 1 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets(ActiveSheet.Name).Range("A1:DA1"))
For n = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets(ActiveSheet.Name).Range("A2:A65000")) + 2
deg = 0
yer = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(n, 1).Value
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("VERİ").Range("A2:A65000")) + 2
If Worksheets("VERİ").Cells(i, 1).Value = yer Then
deg = 1
End If
Next i
If deg = 0 Then
For j = 1 To 16
Worksheets("VERİ").Cells(sat, j).Value = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(n, j).Value
Next j
sat = sat + 1
End If
Next n

sut = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("VERİ").Range("A2:A65000")) + 2
For n = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets("VERİ").Range("A2:A65000")) + 2
deg = 0
yer = Worksheets("VERİ").Cells(sut, 1).Value
For i = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets(ActiveSheet.Name).Range("A2:A65000")) + 2
If Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(i, 1).Value = yer Then
deg = 1
End If
Next i
If deg = 0 Then
Worksheets("VERİ").Rows(sut).Delete Shift:=xlUp
End If
sut = sut - 1
Next n
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
türkçe
selamlar halit bey
emeğinizie ve yüreğinize sağlık..uğraşmışsınız..
denemeye çalıştım lakin
For n = 2 To WorksheetFunction.CountA(Worksheets(ActiveSheet.Na me).Range("A2:A65000")) + 2
burada hata veriyor galiba..syntax error diyor...

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Selamlar kardeşim..
emeğine,yüreğine sağlık,çok çok güzel olmuş.
Veri formunda göç edenleri siliyor,Haziran da gelenleri ekliyor..Son satıra ekliyor...
şimdi her ay eklenen ler çoğaldıkça yeni kayıtları bulmak zorlaşacak tabi ki...isteğim (ki mümkünse)...
-Bu durumda ya yeni kodla soyadına ait yere satır açarak yerleşecekler.
-Ya da Veri sayfasında A1:N1 arasındaki satır başlıkları dahil olan bir açılır kutuda veri girişi sağlanmalı
yapılabilirse tercihimiz 2.şık..yok eğer ikisi bir arada da olursa, mükemmel olur.
şimdiden en yürekten sevgilerimle...

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Selamlar kardeşim..
emeğine,yüreğine sağlık,çok çok güzel olmuş.
Veri formunda göç edenleri siliyor,Haziran da gelenleri ekliyor..Son satıra ekliyor...
şimdi her ay eklenen ler çoğaldıkça yeni kayıtları bulmak zorlaşacak tabi ki...isteğim (ki mümkünse)...
-Bu durumda ya yeni kodla soyadına ait yere satır açarak yerleşecekler.
-Ya da Veri sayfasında A1:N1 arasındaki satır başlıkları dahil olan bir açılır kutuda veri girişi sağlanmalı
yapılabilirse tercihimiz 2.şık..yok eğer ikisi bir arada da olursa, mükemmel olur.
şimdiden en yürekten sevgilerimle...

Excel Vers. ve Dili
türkçe
DSL den kaynaklanan hatadan dolayı bazı mesajlar iki kez gelmiş.
problemi çözdüm tabiki. de..
tşkler

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
aynı problemi yaşıyorum..

bende de 800 personel kaydının bulunduğu verilerin 22 sütunluk bir formda,açılan bir kutu ile verileri girmenin yolunu arıyorum.şimdilik ctrl+f ile işlemleri yürütüyorum ama o da zor.
daha önceleri bir ara bu forumda bir arkadaş vasıtasıyla açılır kutuya veri girişi yapabilecekmiyiz diye biraz çabamız olmuştu ama beceremeyince kaldı işte.şimdi aynı konuyu görünce merak ettim.örnek dosyayı da aldım uyguladım çalışıyor..
kolay glsin

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
ekli dosyaya bir bakarmısınız ancak veri sayfasındaki açılan liste kutusundan verileri girmek baya zor oluyor

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
bu teşekkürü ben size edeyim efemm...
galiba benim nicki banlamışlar.sadece modaratör bir arkadaşa bir mail atmıştım ilgilenebilir mi diye ama banlamışlar..üzüldüm ama elden ne gelir..
isteğime ait yeni bir form hazırladım.sizin veri aktar programınız müthiş olmuş.
aşağıdaki linkte yayınladım..ilgilenirseniz sevinirim.açılan kutulara ait verileri kolay olan bir yerden de alabilir.ben açılır kutu yaptım..
ama şimdi de ekli dosyadaki forma yazayım istiyorum..formla uğraştım lakin karıştı da karıştı.....

http://www.excel.web.tr/f14/kay-t-formuna-makrolar-atamak-t70670.html#post384319