KDV hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar Kdv hesaplama (%18) hesaplayacağım bir formül söyleyebilirmisiniz

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
%18 i için A1*18/100

%18'i üzerine eklenmiş şekilde

=A1+A1*18/100

yada daha kısa olarak =A1*1,18 şeklinde kullanın.

Excel Vers. ve Dili
excel türkçe
Bende Sİzesoruyorum Genel ToplamİÇİndekİ Kdv Ve Aratoplami Nasil Hesapliyacam

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
A1 hücresinde Genel Toplamınız (100 YTL) olduğunu varsayarsak;

KDV'siz Toplam için: A2 hücresine şunu yazın

=A1/1,18 (Sonuç : 85,75)

KDV Tutarı için de : A3 hücresine şunu yazın.

=A1-(A1/1,18) (Sonuç : 15,25)

Excel Vers. ve Dili
türkçe
fatura matrahı 130,22 olan faturanın kdv si 6,22 dir ama bunun içeisinde %1 %8 kdv bulunuyo bun uexcelde nasıl bi formülle dierek ayıra biliriz
teşeküür ederim simdiden

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Basit Bir Dosya Hazırladım Bi Bakarmısınız:)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
sütünda olan
%1
%8
%18
ayrı ayrı nasıl toplarım şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Tutardan KDV düşme formülü

KDV' siz tutarı hesaplayan excel formül konusunda yardım istesem..?

Sevgiler..

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
sayın hocam Allah razı olsun duacıyım vallahi kaç zamandır arıyorum. bu tabloyu şu şekilde devam ettirebilirseniz. x okulda kooperatifle ilgileniyorum. D sütununda kdv dahili hesapladık. E sütununa adet sayısını girelim F sütununda 1 adet malın kdvli alış fiyatını versin g sütununda malın karlı satış fiyatını girelim. H sütununda kar miktarı I sütununda satış tutatı J sütununda net karımız K sütununda kar yüzdesi L de ise toplam fiyatı yazsın. biraz karışık oldu ama şöyleki müfettişe hesap ederken alışımız şu satışımız şu şu maldan şu kadar kar ettik toplam alışımız bu toplam satışımız bu şeklinde bilgi verme amaçlı. hani diyeceksiniz ki birazda siz çalışın ama EXCELL hakkında hiç bir bilgim yok forumlar harici bilgisi olanı da görmedim. yardımcı olursanız çok makbule geçer. bendeki hesaplama dosyası ile sizin KDV hesaplama dosyasının birleştirilmesi işi olucak. bizim için çok zor ama siz yapabilirseniz çok faydalı olucaktır. Teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
sayın hocam Allah razı olsun duacıyım vallahi kaç zamandır arıyorum. bu tabloyu şu şekilde devam ettirebilirseniz. x okulda kooperatifle ilgileniyorum. D sütununda kdv dahili hesapladık. E sütununa adet sayısını girelim F sütununda 1 adet malın kdvli alış fiyatını versin g sütununda malın karlı satış fiyatını girelim. H sütununda kar miktarı I sütununda satış tutatı J sütununda net karımız K sütununda kar yüzdesi L de ise toplam fiyatı yazsın. biraz karışık oldu ama şöyleki müfettişe hesap ederken alışımız şu satışımız şu şu maldan şu kadar kar ettik toplam alışımız bu toplam satışımız bu şeklinde bilgi verme amaçlı. hani diyeceksiniz ki birazda siz çalışın ama EXCELL hakkında hiç bir bilgim yok forumlar harici bilgisi olanı da görmedim. yardımcı olursanız çok makbule geçer. bendeki hesaplama dosyası ile sizin KDV hesaplama dosyasının birleştirilmesi işi olucak. bizim için çok zor ama siz yapabilirseniz çok faydalı olucaktır. Teşekkür ederim iki dosyayı tek bir dosyada birleştirebilirmiyiz.

Ekli dosyalar

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
18-07-2026
Ekteki örneğinizde koli paket gibi terimler var bunlarda kaçartane mal var bunları belirtmemişsiniz. Neye göre hesaplattıracağız ? Dosyanızdaki cinsi yazan yere bir sütun açın ve adet miktarlarını girin yani düzine, koli, paket vb. için miktarları yazın bakalım.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Ekteki örneğinizde koli paket gibi terimler var bunlarda kaçartane mal var bunları belirtmemişsiniz. Neye göre hesaplattıracağız ? Dosyanızdaki cinsi yazan yere bir sütun açın ve adet miktarlarını girin yani düzine, koli, paket vb. için miktarları yazın bakalım.
mustafa bey ilginiz için teşekkür ederim cinsi yazan sütunda aslında koli içindeki miktar 15 olabilir- 20 olabilir yani koli içi değiştiği için net birşey diyemiyorum. benim gönderdiğim dosyadaki satış miktarı yazan sütun koli içindeki adeti göstermektedir. cinsi yazan kısım kafa karıştırıcı olabilir o kısmı komple kaldırıp malın kdvli fiyatı hesaplandıktan sonra koli içindeki adet girilip 1 adet malın kat tl ye geldiğini hesaplama gibi. tam olarak anlatabilmek için word dosyasında göstereyim.

Ekli dosyalar

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Birde kdv oranı sabit herhalde. Tamamı için %8 mi? Yani değişkenlik gösteriyormu. Bazı mallarda değişebiliyormu?

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Örnekteki dosyada açıklama yapmaya çalıştım. Sayfa koruma ile sayfayı kilitledim. Sadece sarı renkli alanlara veri girişi yapabilirsiniz. Parola yok. İstediğinizde sayfa korumasını kaldırabilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Birde kdv oranı sabit herhalde. Tamamı için %8 mi? Yani değişkenlik gösteriyormu. Bazı mallarda değişebiliyormu?
mustafa bey uzun zamandır ancak bakma imkanım oldu foruma. kdv oranı bazı mallarda %8 bazılarında 18 oluyor. yalnız gönderdiğiniz dosyada yüzde hesaplamasında sanki hata var gibi geldi yardımınız için çok teşekkür ederim... yüzdeye bir bakarsanız çoğunlukla %50 ve üzeri bir rakam veriyor

Excel Vers. ve Dili
2010 - Türkçe
Merhabalar, aşağıdaki video işinizi görecektir.