kırtasiye için program

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
merhaba benimde bir isteğim var mümkünse :
- Kırtasiye dükkanım var ve bi program yapmak istiyorum. bi sütuna diyelim ki kalem girdim yanındaki sütünda ise fiyatı otamatik çıksın istiyorum. kalem yazdığım sütunda açılır menu olmalı. ordan istediğimi seçmeliyim ve saçtiğimin fiyatıda yanında aynen çıkmasını istiyorum. bi neci sipariş fişi gibi. internette hazır çok aradım ama hep süreli programlar var. bana şu an için uygun bi program lazım yardımcı olursanız sevinirim . inşallah güzel bi şekilde derdimi anlatabilmişimdir.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn aliyirmili,
derdinizi güzel anlatmışsınız. ne istediğiniz açıkca belli yapılacak olan işlemde kolay.
ancak küçük bir sorun var, örnek dosya olmadan sorunuza cevap bulmanız zor. siz küçük bişey hazırlayın devamını arkadaşlarımız getirecektir.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
ACİL

nasıl bişey ekleyeceğimi anlamadım ama acil olarak yardım ederseniz gerçekten sevinirim ...

diyelim a1 sırasında açılır liste olacak ordan istediğimi seçeceğim b 1 de fiyatı c 2 de satış fiyatı otomatik olarak kendi çıkacak. en azından nasıl yapıldığına dair bi fikir verirseniz onada sevineceğim

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Satmakta olduğunuz ürün çeşidi kaç adet? Buna daha önceki çeşitlerinide dahil olacak.

Çeşit sayınızın açılır listeye sığabilir olması gerekli.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
uzmanamele harika bi program olmuş tam istediğim şeyi anlamışsınız ama ben yapamadım diğer malzemeleri ekleyemedim ama süper bişey olmuş inceledim ama nasıl yapıldığını anlayamadım. rica etsem çok dertli oldum ama nasıl yapıldığını bana anlatırmısınız

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
malzemeler sayfasına, malzeme adı ve fiyat gireceksiniz, satış sayfasında bu malzeme adlarını görürsünüz.
malzeme listenizi alfabetik sıraya koyarsanız diğer sayfada listeden kolay bulursunuz, yoksa 1000 isim arasından araki bulasın.
alfabetik sıralı olursa listeyi kısaltmak mümkün ama bunu sonraya bırakalım.

nasıl yapıldığını öğrenmeniz için veri doğrulama linki verdim ama ya bakmadınız yada anlayamadınız.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
merhaba

userform ile yapılmış örneği dosya ekindedir.

iyi çalışmalar dilerim.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
merhaba

sanırım bu biraz daha iyi oldu, dosya ektedir.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
gerçekten yaptığınız çalışmalar süper sizleri saygıysa ayakta alkışlıyorum :( ama ben malzeme ekleyemiyoruuuuum :(

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
hmm şimdi anladım brainin yaptığı çalışmayı :) ilk sayfada malzeme girişi yapıcam ikinci sayfada fyatları kendi çıkıyor helal tebrik ediyorum alkışlıyorum çok teşekkür ederim hepinize istediğim şey buydu benim :D

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
merhaba

işinize yaradığına sevindim, rica ederim iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
uzmanamele ve brain sizlerden Allah razı olsun işime yarayacak çok güzel bir program verdiniz hakkınızı helal edin :D

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
BaŞinizin Belasi Ben

İstedİĞİm Şey GÜzel OlmuŞ Son Kez Bu İsteĞİmİnİ De Dİle Getİreyİm De Son Olur İnŞ. EKTE doya VERDİM İNCELERSENİZ SEVİNİRİM

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
D2 hücreye yazarak sütun boyunca kopyalayın
=EĞER($B2="";"";DÜŞEYARA($B2;MALZEMELER!$B$2:$D$1000;3;0))

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
evet istediğim buydu süpersiniz ya çok teşekkür ederim Allah razı olsun süper bişey oldu benim için :D