kısa yol bularak en kısa olanı bul

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar ekteki dosyada verilen eşleşmelere göre istenen iki nokta arasındaki noktaları en kısa olanını vererek bulmak için bana bir makro gerek

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
ıkı nokta arasında kalan noktalar

arkadaşlar ekte yollamış oldugum exelde ıkı nokta secıyorum ve o noktalara gore o listeden secerek eslesmlere gore dıger noktaya varana kadarkı ara noktaları verecek bir formül makro gerek

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Birçok alternatif yol çıkma ihtimali de göz önüne alınarak çözülmesi gereken güzel bir soru olmuş. Muhtemelen varlığından haberdarsınızdır ancak ben yine hatırlatayım dedim MS Project programı bu işler için tasarlanmış bir program, proje yönetimi, kritik yolu bulma uygulamalarını bu programla kolayca yapabilirsiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office XP
Verdiğiniz örneğin 1.yol bölümünde A3 ten A4 e yol olmadığı halde nasıl geçtiniz. Hata mı yaptınız yoksa ben mi konuyu anlayamadım. Belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın ozpoli sorunuz ile ilgileniyorum ancak şu ana kadar bir çözüm bulmuş değilim, her aşamada bir çok alternatif çıkma ihtimali var. Bu nedenle çözümü çok da basit birşey değil (en azından benim için) . Daha önceki mesajımda bahsetmiştim, genel olarak bu tür konularla ilgileniyorsanız Ms Project i deneyin. Kritik yolu bulmak bu programla kolaydır.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Sorunuzu verdiğiniz örnekteki şekliyle çözen bir makro yazdım çalışıyor. Örneğinizle aynı sonuca ulaştı. Fakat yazdığınız notlarda bunun 2 seçenekten çok fazla yolu olabileceği yazılıydı. Bu nedenle dosyayı eklemedim. Çalışmanın daha anlaşılır olması açısından şehirler arası km hesabı ile bir ilden diğer bir ile gidilebilecek en kestirme yolu bulmaya çalıştığımızı düşünebilir miyiz.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sorunuzun basit olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Aslında bunu çözebilecek arkadaşlar mutlaka vardır ancak dikkatlerini çekmemiş olabilir. Bu problemin şebekesini siz mi çiziyorsunuz, yoksa bir yerden mi alıyorsunuz. Çünkü düğüm noktalarını doğru şekilde numaralandırırırsanız, bu şebeke için tüm yolları ve kritik yolu bulmak için yöntemler var. Ancak A1,B1 şeklinde değilde 1,2,3 şeklinde olmalı. Çözüm algoritmasının nasıl olması gerektiğine dair bilgiler de mevcut ancak ben koda dökemiyorum malesef.
Size lazım olan çözümse başka programlar deneyin derim (MS Project vs) yok excelde çözüm istiyorsanız biraz daha sabır.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın ozpoli,

Gerekli denemeleri yapbilmek için daha geniş verileri olan bir örnek eklemeniz gerekir.

İyi çalışmalar

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Bunun için Dijkstra algoritması deneyebilirsiniz.

Matlab, C++ kullanıyorsanız hazır programlar var.

Dijkstra Shortest Path Routing (Dijkstra algoritması ile en kısa yolun bulunması)

MATLAB için

Kod:
[URL]http://www.mathworks.com/matlabcentral/fileexchange/5550[/URL]
Bir emulator ile çalıştırılan başka bir algoritma

C&C++ için başka bir çözüm

Sayfanın en altındaki Solution in C kısmını tıkladığınızda C için kodları göreceksiniz.

JAVA için

Üye olursanız

Bununla ilgili hazır programı indireceğiniz başka bir site

C için başka bir site

http://blog.nerdbank.net/2006/01/c-dijkstra-algorithm-implementation.html
Tükçe kaynak

http://www.programlama.com/sys/c2html/view.php?DocID=7216
http://www.programlama.com/sys/c2html/view.php?DocID=7216

Örneği basit bir harita üzerinde gösterirseniz, daha kolay bir çözüm bulabilirsiniz. Sorun teker teker toplatmak değilde düğüm noktalarını bulmak gibi geliyor bana.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Input kısıma gidilecek güzergahların kesişimlerine mesafeler yazılır. Makro çalıştırıldığında en kısa yol output kısmına yazılır.

Örnek dosya ben bir kaç yeri doldurdum.Örneğin dosyaya göre 3 ten 2 ye gitme yolu

3 den 2 ye direk yol yok. 3 ten 1 'e gidilir o kısım 6 dır. Daha sonra 1'den 2 ye gidilir orasıda 5 dir. Output dosyasında 3 ile 2 nin kesişiminde 6+5=11 olan sonuç gözükür.

Floyd algoritmasına göre yazılmış makrolu dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar hepinize emeğinize ayrı ayrı teşşekür ederim ilginiz için saolun ama ben programlamadan anlamıyorum yapabilen arkadaş varsa lütfen bana yardım etsin ama bunun exellede bağlantısı olcak ve acilde lazım lütfen yardımmmmm