kitap ve sayfalar silinmesin

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-04-2021
Merhaba arkadaşlar iznim olmadan excel kitabı ve sayfaları silinmesin.
Böyle bir kod varsa yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunun için Araçlar-koruma-çalışma kitabını korudan çalışma kitabınıza parola koyabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Hocam Araçlar-koruma-çalışma kitabını korudan çalışma kitabınıza parola koyarak yaptığımız zaman yeni bir sayfa eklememize izin vermiyor. Bende müşteri kitabı var veri sayfasından müşterinin adını soyanın ve bilgilerini giriyorum yeni müşteri sayfasını aç butonuna basarak yeni müşteri adıyla sayfa açıyor ve yazdığım bilgileri bu sayfaya aktariyor. Benim istediğim hem çalışma sayfaları ve çalışma kitabı silinmesin ve ayni zamanda yeni sayfa eklememe izin versin. Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
merhaba,

kitabın silinmesini engelleyemezsiniz.Çünkü kitap kapalıyken kodlar çalışmaz ve kitap rahatlıkla silinebilir;ama sayfaların silinmesini engellemek için Sayın Leventm'nin dediği gibi çalışma kitabını koruyarak yapabilirsiniz.Bunun için yeni sayfa oluşturmak için kullandığınız kodların başına

ActiveWorkbook.Unprotect ("123456789")
yazarak şifreyle koruduğunuz sayfaların şifrelerini açabilir,sayfa oluşturma işi bittikten sonra da şu kodlarla

ActiveWorkbook.Protect ("123456789")

tekrar kitabı şifreleyebilirsiniz.Sayfalar silinemez o zaman.Ama kitap silinebilir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
29-04-2021
Hocam yazmış olduğunuz kodları çalıştıramadım. Ekli dosyaya uygulasanız çok sevinirim. Saygılar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Merhaba,
Dosyanız ektedir.