Klasör içindeki dosyalardan veri süzme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
Merhabalar,

Bir klasör içindeki dosyalardan veri almak istiyorum.
Dosyalar belli bir formattaki excel dosyaları. Örneğin herbirinin B5 hücresinde "gönderenin ismi", A3 hücresinde "gönderilme tarihi" bilgileri var.

Yeni bir excel dosyasında bir sütunda dosya isimleri, bir sütunda gönderen isimleri, bir diğerinde tarihler gibi bir düzenleme yapılabilir mi?

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2016 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05/07/2019
örnek dosya gönderirseniz daha net cevaplar alabilirsiniz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
dosyayı ekledim

Tekrar merhaba,
Dosyalarımı ekledim.
Buna benzer konuları taradım, benzer çözümler var ancak makroları kendi problemime uyarlayamadım.

Sorunumu özetlemek gerekirse; bir klasör içinde, aynı sayfa yapısındaki excel dosyalarından bir veritabanı elde etmek istiyorum.
Hepsinde C5 hücreleri o dosyayı gönderen kişiyi, D5 hücreleri dosyanın konusunu veriyor.
İndeks isimli bir excel dosyasında tüm çalışmaları "gönderen", "konu" sütunlarında listelemek istiyorum.

İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Türkçe
Çok teşekkürler!

Çok teşekkür ederim Sn.Korhan Ayhan, bu çalışma bana gerçekten çok önemli bir kolaylık getirecek. Tam istediğim gibi sonuç veriyor.

Ufak bir sorum var. Gönderdiğiniz örnek klasörde değil ama kendi klasörüme taşıdığımda, makro tüm dosyaları açıp kapadıktan sonra şu soruyu soruyor: "indeks.xls zaten açık. Yeniden açmak, yaptığınız değişiklikleri yok sayacak. indeks.xls yeniden açılsın mı?". Evet dediğimde verilerin gelmediğini görüyorum. Hayır dediğimde ise veriler geliyor ancak "dosya bulunamamıştır" uyarısı veriyor.

Problemim çözüldü, ancak kafama takılan bu durumu da size iletmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Böyle bir hata mesajı almamanız gerekmektedir. Çünkü koda dosya adını kontrol eden bir sorgu yerleştirmiştim.

Dosyanızın adı "indeks" olmalıdır. Eğer farklıysa uyarı mesajı alabilirsiniz.

Kod:
If Dosya <> Dosya_Yolu & "\[B][COLOR=red]indeks[/COLOR][/B].xls" Then