Merhaba arkadaşlar,
kodların hazırlanması ve uygulanması hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
1-kod nedir?
2-nasıl hazırlanır?
3-tamamen bilgiye mi dayalıdır yoksa her işlem için standart kodlar mı vardır?
mesela; bir arkadaşımız hazırladığı bir excel sayfasında bir buton yapmış ve adına "iş sonu" demiş. kod sayfasına aşağıdaki kodu vermiş.
Workbooks("EXPER.XLS").Save
Application.Quit
anladığım kadarıyla bu butona basınca sayfa girilen bilgileri kaydederek sayfayı kapatıyor.
1-ben bunu başka bir excel sayfasına uygulamaya çalıştım ama birşey olmadı :???:
2-bu kodlar standartsa kodlara,kullanım amaçlarına ve uygulamaya yönelik bilgilerine nasıl ulaşabiliriz.:yardim:
3-bir buton hazırlarken buna 4-5 görev birden yükleyebilirmiyiz.
örneğin boş bir tablo hazırladık. bu tabloya verilerimizi girdikten sonra belirlediğimiz bir klasörün içine
a-en son haliyle kaydetme,
b-sayfadan çıkış,
c-başka bir sayfaya boş bir tablo kopyalama,
d-önceki tablodan belirlenen bir hücredeki bilginin yeni tabloya kopyalanması gibi vs. uygulamalar....
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
kodların hazırlanması ve uygulanması hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
1-kod nedir?
2-nasıl hazırlanır?
3-tamamen bilgiye mi dayalıdır yoksa her işlem için standart kodlar mı vardır?
mesela; bir arkadaşımız hazırladığı bir excel sayfasında bir buton yapmış ve adına "iş sonu" demiş. kod sayfasına aşağıdaki kodu vermiş.
Workbooks("EXPER.XLS").Save
Application.Quit
anladığım kadarıyla bu butona basınca sayfa girilen bilgileri kaydederek sayfayı kapatıyor.
1-ben bunu başka bir excel sayfasına uygulamaya çalıştım ama birşey olmadı :???:
2-bu kodlar standartsa kodlara,kullanım amaçlarına ve uygulamaya yönelik bilgilerine nasıl ulaşabiliriz.:yardim:
3-bir buton hazırlarken buna 4-5 görev birden yükleyebilirmiyiz.
örneğin boş bir tablo hazırladık. bu tabloya verilerimizi girdikten sonra belirlediğimiz bir klasörün içine
a-en son haliyle kaydetme,
b-sayfadan çıkış,
c-başka bir sayfaya boş bir tablo kopyalama,
d-önceki tablodan belirlenen bir hücredeki bilginin yeni tabloya kopyalanması gibi vs. uygulamalar....
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...