kod hazırlama ve uygulaması

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2701.12
Merhaba arkadaşlar,
kodların hazırlanması ve uygulanması hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
1-kod nedir?
2-nasıl hazırlanır?
3-tamamen bilgiye mi dayalıdır yoksa her işlem için standart kodlar mı vardır?

mesela; bir arkadaşımız hazırladığı bir excel sayfasında bir buton yapmış ve adına "iş sonu" demiş. kod sayfasına aşağıdaki kodu vermiş.

Workbooks("EXPER.XLS").Save
Application.Quit

anladığım kadarıyla bu butona basınca sayfa girilen bilgileri kaydederek sayfayı kapatıyor.

1-ben bunu başka bir excel sayfasına uygulamaya çalıştım ama birşey olmadı :???:
2-bu kodlar standartsa kodlara,kullanım amaçlarına ve uygulamaya yönelik bilgilerine nasıl ulaşabiliriz.:yardim:
3-bir buton hazırlarken buna 4-5 görev birden yükleyebilirmiyiz.

örneğin boş bir tablo hazırladık. bu tabloya verilerimizi girdikten sonra belirlediğimiz bir klasörün içine
a-en son haliyle kaydetme,
b-sayfadan çıkış,
c-başka bir sayfaya boş bir tablo kopyalama,
d-önceki tablodan belirlenen bir hücredeki bilginin yeni tabloya kopyalanması gibi vs. uygulamalar....

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

ASMET67

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
30-11-2027
Koddaki "EXPER.XLS" bu kismi uyguladığın excel dosyaının adi le değiştirilsen sorun çıkmaz

Workbooks("EXPER.XLS").Save
Application.Quit

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2701.12
sayın ASMET67 arkadaş
dediğiniz gibi yapıyorum. ancak butona bir kere tıkladığımda düzenle moduna geçiyor. iki kez tıkladığımda kod sayfasına geçiyor.

ASMET67

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
30-11-2027
Dosyanızı eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2701.12
Sevgili ASMET67 arkadaşım o problemi hallettim. Makro güvenlik düzeyini ayarlamam gerekiyormuş. İlgin için teşekkürler...

İkinci bir sorum makro hazırlamak tamamen kişisel bilgi ve tecrübeye mi dayalıdır yoksa her işlem için belirlenmiş standart kodlar mı vardır?

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Stok GİrİŞİ

sorum ekteki tabloda bana yardım olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

ASMET67

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
30-11-2027
Sn erd_ayz
Sevgili ASMET67 arkadaşım o problemi hallettim. Makro güvenlik düzeyini ayarlamam gerekiyormuş. İlgin için teşekkürler...

İkinci bir sorum makro hazırlamak tamamen kişisel bilgi ve tecrübeye mi dayalıdır yoksa her işlem için belirlenmiş standart kodlar mı vardır?
Evet bende fazla bişey bilmiyorum.
Macroya başlayalı benimde 6 ay oldu. Sitedeki örenklerden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum
Hazır komutlar var onları bildiğin zaman birde biraz tecrübe ile ortaya birşeyler çıkıyor.

sorum ekteki tabloda bana yardım olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Sn çakıl66

Dosyana ana sayfasına ürünleri toplattım.
Size nacizane bir tavsiyem var.
Ürünleriniz için sayısal değerde ürün kodları belirleyin be bu kodlarla işlem yapın. Harflerle işlem yaptığınızda türkçe karekterlerden kaynaklanan sorunlar olabiliyor.

Verileri manuel olarakmı yoksa form ilemi gireceksiniz.