kod nasıl olmalı

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29/06/2023
benim şantiyemde mutfağım var...burada hergün 120 kişi 3 öğün yiyorlar....
ŞNT-YŞ-ŞP-0-05-1 BU KODLARI KULLANIYORUM PUANTAJDA AMA MUTFAĞIMDA GELİRİNİ HESAP YAPMAM LAZIM...
ÖRNEK ( 01-08-2018 GÜNÜ TOPLAMDA 105 KİŞİ YEMEK YEDİ 3 ÖĞÜN 3 ÖĞÜNÜ BELLİ BİR FİYAT VAR ONA KARŞILIK VERİYORUZ...
PUANTAJA ÖYLE BİR KOD GİRMEM LAZIMKİ 01-08-2018 GÜNÜ BU ÜSTEKİ TÜM KODLARIN HEPSİNİN KARŞILIĞINDA 1 OLARAK GÖRMESİ LAZIM...SONRA 105 KİŞİYİ O FİYATLAN ÇARPMAM LAZIM
ŞİMDİKİ PUANTAJIMIN GÖRÜNTÜSÜNÜ ATIYORUM
RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE SADECE 1 VE 0,5 HESAPLIYOR VE 83,5 BULUYOR AMA BİZ O GÜNÜ 105 KİŞİYE YEMEK VERDİKScreenshot_1.jpg

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Bu kodlardan herhangi birini seçince her zaman 1 olacaksa neden çarpım yapılsın ki? 1 ile çarpılan her rakam yine kendisidir.
Eğer 1 leri toplayacaksanız toplamak yerine kodları sayarak ta yine aynı sonuca ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
Sadece 1 gün için bu yapılır ama 30 gün sayılacak zor olur..

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Tarih verilerinin nerede olduğu belli değil.
Sorularınızı; ekran görüntüsü yerine,
gerçek belgenizin, özel bilgi içermeyen ve küçük boyutlu bir kopyası
şeklinde hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşırsınız.

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
http://s3.dosya.tc/server17/ejk7do/test.xlsx.html
sarı ratafa bakın orası 01-08 toplayınca 1,5 gün oluyor üst tarafta orası 6 olması lazım
orada 0,0 gösteren işe gelmedi ama yemek yedi
orada 0,5 gösteren işe yarım gün geldi ama yemek yedi
personeller şantiyede kalıyor çalışmayanda 3 öğün yemek yediği için her kod 1 olması lazım
toplanınca 6 olacakki hesabım doğru çıksın

bir başka sorum daha lazım geldi: cep telefonumda ses kayıt yapıyor...onları telefonda saklıyorum yarın sorun olursa dinletiyorum..
bu sesi pc aktarsam sonra exelde gerekli yere köprü özelliği gibi koyabiliyormuyuz...tıklayınca ses gelsin

Son düzenleme:

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
L1 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayın.

=EĞERSAY(L3:L159;"<>"&"")

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
SÜPERSİN TŞK EDERİM
BU KODDAN 0 ÇIKARABİLİRMİSİN
ONUDA GÜNLÜK ÇALIŞANLARI GÖREBİLMEK İÇİN KULLANACAĞIM

Son düzenleme:

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
O zaman formül şöyle oldu

=EĞERSAY(L3:L159;"<>"&"")-EĞERSAY(L3:L159;"="&0)

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
ŞARTLARI ZORLAYALIM BİRAZ
PEKALA BU KODU ALTTOPLAM OLARAL VEREBİLİYORMUSUN
YANİ BEN EXELDE GÜNLÜK HEPSİNİ BU KODLARKA GÖRÜYORUM AMA BANA BİR TAŞERON GELİP BENİM 01-08-2018 SANA KAÇ ADAT PERSENLER VERDİM SORUNCA BENİM TAŞERON ADI ALTINDA FİLİTRELEME YAPIYORUM O ZAMAN BU KOD GENE HEPSİNİ GÖZTERİYOR SADECE TAŞERONU GÖSTEREN OLURMU

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
EXELDE şu varmı üste sütünların bazılarını giziliyorum bu gizlemeleri lazım olınca açıyorum zamanla zor olduğunu hissdiyorum
şöyle bir ayar varmı şu sutun (adı satırda olabilir) A-F-L bunları bir tık koyunca gizle bit tık koyunca göster gibi tek tek yapmak zor oluyor

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.
Forumda yazacağınız mesajları, TÜMÜ BÜYÜK HARF olarak yazmayınız.
Sanal alemde, büyük harfle yazılması bağırmak anlamına geldiğini biliyorsunuzdur.

Ekteki belgede sütun gizle/göster için basit bir kod oluşturdum.
Alt taraftan Sayfa1 adına fareyle sağ tıklayıp KOD GÖRÜNTÜLEyi tıkladığınızda açılacak VBA ekranında göreceğiniz
sütun numaralarını (A sütunu 1, B sütunu 2 gibi) ekleyip/silip/değiştirerek istenilen sonucu elde edebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
Muhteşemsin tşk ederim
şu üst tarafta takip eden konuda alt toplam veren kod sorusu askıda aldı ona bir bakabilirsiniz rica etsem
birde sizin kodunuzu yazıyorum dediğiniz yere ama beim exelde gözter gizle bölümü nasıl göreceğim o yokki tık koyayım

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İsteğinizi tam anlamamış olabilirim, aşağıda birkaç seçenek için formüller oluşturdum;
-- ilk formül "03-ASMATAVAN C.KAYA" isimli taşeronun L sütunundaki "ŞP"değerlerinin ADETİni (sonuç 1),
-- ikinci formül ise aynı taşeronun L sütununda HARF ve 0'DAN BÜYÜK değerlerin ADETini (sonuç 4),
-- üçüncü formül ise aynı taşeronun kaç ADET satırda geçtiğinin (sonuç 5) sonucunu verir.
=TOPLA.ÇARPIM(($A$4:$A$160="03-ASMATAVAN C.KAYA")*($L$4:$L$160="ŞP"))
=TOPLA.ÇARPIM(($A$4:$A$160="03-ASMATAVAN C.KAYA")*($L$4:$L$160>0))
=TOPLA.ÇARPIM(--($A$4:$A$160="03-ASMATAVAN C.KAYA"))

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
İsteğinizi tam anlamamış olabilirim, aşağıda birkaç seçenek için formüller oluşturdum;
-- ilk formül "03-ASMATAVAN C.KAYA" isimli taşeronun L sütunundaki "ŞP"değerlerinin ADETİni (sonuç 1),
-- ikinci formül ise aynı taşeronun L sütununda HARF ve 0'DAN BÜYÜK değerlerin ADETini (sonuç 4),
-- üçüncü formül ise aynı taşeronun kaç ADET satırda geçtiğinin (sonuç 5) sonucunu verir.
bunların kodunu aldım sorun yok..sorun ben filireleme yapmza isem bana 01-08 kaç kişi geli kak kişi yedi eksiksiz gözteriyor
soru şu benim çalışanlarımın çoğu taşeron elemı//ben atıyorum 120 personlelin 10 tanesi cengiz kaya taşeronuna ait cengiz usta bana gelince sorunca 01-08 benim kaç yemeğim var ben taşeronu filitreleme yapıyorum o arkadaşın bana verdiği kod filitrelemede çalışmıyor gene tüm yemekleri gösteriyor bunu söylemek istiyorum
resime bakın 1 yazan yerin üstünde 106 var halbuki 13 olacak taşeronun 13 elemanı vardı o gün
Screenshot_1.jpg

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Filtre yerine başka bir yöntem önereyim o zaman.
Sayfada uygun bir alana veya başka bir sayfaya taşeronların alfabetik tekrarsiz bir listesini oluşturun,
bu libteyi kaynak olarak kullanacak şekilde üst tarafta uygun bir hücreye (ALT TOPLAM yazılı olan A2 uygun gibi görünüyor)
VERİ DOĞRULAMA (liste seçeneği) işlemi yapın, L sütunundaki kod kırılımı da önemli ise başka bir hücreye de bunun için VERİ DOĞRULAMA uygulayın.
Son cevabımda verdiğim formüllerde tınak içerisinde yazılı olan taşeron adı gibi kısımlar yerine,
VERİ DOĞRULAMA uygulanan hücre adreslerini kullanarak hesaplamalar yapabilin.
Böylece filtre uygulamadan, seçilen taşeron, seçilen yemek kodu seçeneklerine göre işlem sonucunu hesaplayabilir hale gelirsiniz.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Önceki cevabıma eklediğim belgeyi yeniledim.
Sayfayı yenileyerek belgeyi tekrar indirin.

Excel Vers. ve Dili
mıcrosoft exel türkçe
29/06/2023
aramzıda uçurum oldu siz benden çok uzklaştınız
sizden rica etsem bana gizle göster özelliğini benim size attığım exele entegre edermisiniz...yada gizle göster kudu girdkiten sonra sayfanın başına nasıl koycağız onu söylermisin yavaş yavaş gidelim daha sağlıklı olacak eminim

Son düzenleme: