Kodsuz sıralama sorusu

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar,
Ekteki dosyada basit bir tablo var. Amacım Azalan sırada sıralama yaptırıp en üstteki 3 sonucu ilgili hücrelere yazdırmak. Bunu makro işine girmeden nasıl çözebilirim. Yani fonksiyonlarla yapmak istiyoruum ama Alt+F11 e hiç girmeden. Çözümü var mıdır?
Herkese kolay gelsin.
Not: Excel 2007 ve üzeri içindir.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Aynı veriden birden fazla olmadığı düşünülmüştür.

1. olan yarışmacının adı soyadı için:

Kod:
=İNDİS(B4:B13;KAÇINCI(BÜYÜK(C4:C13;[COLOR=red][B]1[/B][/COLOR]);C4:C13;0))
1. olan yarışmacının bitiş süresi için:

Kod:
=BÜYÜK(C4:C13;[COLOR=red][B]1[/B][/COLOR])
Formüllerde kırmızı işaretlediğim 1 değerleri sıralamayı belirler, 2. olanı bulmak için 1 yerine 2, 3. olanı bulmak için ise 1 yerine 3 yazmanız yeterli olacaktır.

.

Excel Vers. ve Dili
2003
Teşekkürler hocam,
Benim bu BÜYÜK ve KÜÇÜK fonksiyonlarından haberim yoktu. MAK ve MİN fonksiyonlarını biliyordum. Yalnız sizin gönderdiğiniz formülde bir düzeltme yapayım. BÜYÜK fonksiyonu yerine KÜÇÜK fonksiyonunu kullanmam gerekiyor. Onu o şekilde yaptım. Geriye bir tek sorun kalıyor. Oda iki atletin aynı sürede koşması. Bunu denediğimde 2. ve 3. atletin ismi aynı oldu. Bunun çözümü var mıdır acaba? Gerçi mantıken baktığınızda dereceyi paylaşmış olurlar ve aynı sürede bitirmek %2 gibi bir ihtimal. Ama bunu da düşündüğümüzde formülde ne yapabiliriz?
Gerçi bu kadarı da bana yeter ama buna da bir kafa yorarsak memnun olurum. İyi günler, iyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ömer bey soruyu yanıtlamış ama Bir örnekte benden olsun.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar