köprü & link atma ...

Excel Vers. ve Dili
2003 , 2007
Arkadaşlar merhaba herhangi bir dosyadaki her hangi bir satırdaki veriyi hepinizin bildiği üzere + tuşu ile referans ederek yada = tuşu ile ilgili hücreyi seçerek yapıyoruz. Bunun detayında ctrl + alt + k Kısa yol köprü kurarak atıyoruz.Sorum burda şu olacak bu köprü kurmada benim şu anda çalıştığım uzunca bir rapor var çok zamanımı alacak her bir satırdaki veriyi köprü kurarak refere ettiğimde çok zaman alıyor.Bunun daha kısa bir yolu vardı. Ancak şu anda nasıl yapıldığını unuttum ve bulamıyorum Bilen varsa lütfen yardım edin uzun hayli uzun bir rapor farklı dosyalardan hazırlayacağım ancak her birinden + ile refere ettiğimde kapalı dosya bile olsa açıp hangi satırdan veriyi aldığımı gösterecek bir ayar lazım var biliyorum ama unuttum ve bulamıyorum ...yardımlarınızı için şimdiden tşk ederim.... !

Saygılarımla ,

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu işinizi görür mü?
aynı kitabın farklı sayfasında kullanabilirsiniz.
Kod:
=KÖPRÜ("[kitap1.xls]Sayfa2!A"&SATIR();"atla")
farklı kitabın farklı sayfasında kullanabilirsiniz.
Kod:
=KÖPRÜ("[C:\Documents and Settings\user\Desktop\kitap2.xls]Sayfa2!A"&SATIR();"atla")
not:
kitap2, masaüstünde olduğu varsayılmıştır.
"user" yerine kullanıcı adınızı yazınız.

Excel Vers. ve Dili
2003 , 2007
hemen deneyeceğim çok tşk ederim....size sonucu söylerim...eksik olmayın..

Excel Vers. ve Dili
2003 , 2007
Merhabalar ,

bu formülü koyarak bir deneme yaptım , evet ilk sayfaya gidiyor ancak sanırım ben tam olarak belki de derdimi anlatmadım.Dediğinizi yapınca ilk sayfadaki veriye gidiyor.Ancak bu şekli ile her defasında yine sanki ctrl + alt + k köprü ile yaptığım işlevi her defa tekrarlamalıyım gibi görünüyor.Yani çok basit bir dille anlatayım ben sıkıntımı ilk başta excelin bir yerinde bir ayar vardı o ayarı yapınca bir kez yapmak yeterli birdaha formül yazmıyorduk. Ancak bir çalışma anında o ayarı yaptığımız için nerde olursa olsun herhangi bir şekilde + ile ilgili (aynı /yada farklı sayfa dosya farketmez ) veriyi işaretlediğimde direk o sayfaya yada dosyaya gidiyor.Belkide ben beceremedim ama bu şekli ile sanki yine her defasında formülü uyguamam gerekiyor ki buda köprü deki gibi bayağı bir zamanımı alacak..:( yinede ilginiz için sonsuz teşekkürler.

Saygılarımla ,

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

herhalde aradığınız kısayol bu olsa gerel.
hücreyi sağ tıklayın / köprü / bu belgede / sayfayı seçin / hücre adresini yazın.

Excel Vers. ve Dili
2003 , 2007
ilginize çok teşekkür ederim. Bu şekli ile çözmeye devam edeceğim görünen o ancak tabi bu şekilde her defasında yanılıyorsam düzeltin lütfen her defasında mutlaka köprüden hücreyi seçmek gerekiyor doğrumuyum ?? yani diyelimki 30 ayrı hücreye referans / link atması için komut vereceğiz her defasında bunu yapmamız gerekiyor ?? sanırım başka çarede yok şu anda çok teşekkür ederim.

Saygılarımla ,

Excel Vers. ve Dili
microsoft excel 2007
acilllllllllllll
merhaba arkadşlar şimdi excelde köprü ekleyecem mesela sayfa 1 dekı a1 hucresıne 10 yazdık bu hucredekı sayıyı sayfa2deki a1 hucresıne nasıl getırebılırız... şimdiden teşekkürler

konas06

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
ofis 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2025
acilllllllllllll
merhaba arkadşlar şimdi excelde köprü ekleyecem mesela sayfa 1 dekı a1 hucresıne 10 yazdık bu hucredekı sayıyı sayfa2deki a1 hucresıne nasıl getırebılırız... şimdiden teşekkürler
Bağ Yapıştır seçeneğini kullanarak yapabilirsiniz.
Önce sayfa 1 dekı a1 hucresıne gidin mouse sağ klik kullanarak "kopyala" yapın
sonra sayfa2deki a1 hucresıne gidin sağ kik kullanarak gelen yaprakta en alt solda "bağ yapıştır" ı tıklayın.
Böylelikle sayfa 1 a1 hücrede ne değişiklik olursa sayfa2 a1 e de aynen yanısyacaktır.

Saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Bu köprüyü oluşturduktan sonra klavyeden kısa yol eklemesi nasıl oluyo yadım cı olurmusunuz?????