korumalı dosyalarda veri süz

Excel Vers. ve Dili
2003 tükçe
arkadaşlar hepinize iyi günler
benim sıkıntım formüllü olan çalışma sayfalarımın bozulmaması için koruma yapıp kilitliyorum ancak bvu seferde otomatik veri süzmeler çalışmıyor. bir öneriniz varmıdır.İkisini bir arada yapmak münkünmüdür.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Önce sayfa korumasını kaldırın.
Sonra otomatik filte yapılacak yere otomatik filtreyi koyun.
Sonra sayfa koruması yaparken,çalışma sayfasının kullanıcısının tümüne bu izni ver altındaki seçeneklerden Otomatik filtre kullan seçeneğini seçin.Sonrada korumayı yapın.Bundan sonra yapabilrisiniz.:cool:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Belirli hücreleri kilitleme;
1-Tüm hücreleri seç.
2-mouse sağ tuş>hücreleri biçimlendir>koruma kilidini kaldır.
3-kilitlemek istediğin hücreleri seç. (bunu ctrl tuşuna basarak mouse ile işaretleme yaparsan birden fazla ve aralıklı hücre işaretlemesi yapabilirsin. böylece süzme ikon yada hücrelerini koruma dışında tutabilirsin.)
4-2 nolu işlemi kilitli olarak yap.
5-Araçlar>koruma>sayfayı koru (şifrele)
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
arkadaşlar bendede farklı bir sorun var. bir arkadaşımın banka pos işlem dökümünün kaydedildiği excel tablosu var. ona kilit koymuşlar sanırım miktarlar toplanmıyor hücreleri seçip fonksiyon tuşuna bastığımızda otomatik toplaması gerekirken formül yazarak hücreleri girmemizi istiyor. örn: =TOPLA () bu şekilde kalıyor. bunu açmam için ne yapabilirim. hücreye sağ tık yapıp korumayı kaldır dedim ama yinede olmuyor nasıl yapabilirim bana yardımcı olabilirmisiniz bu konuda?
Resimlerdende anlaşıldığı gibi kilitlenmiş veri işlemi yapılmama gibi bi durum var çözemedim nolur yardımcı olun arkadaşlar :frown:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Korumalı sayfa olsaydı hücre biçimine girsenizde koruma seçeneği ekranda gözükmez. Dosyada şifre olduğunu sanmıyorum. Formüle aralıkları manuel yazmayı denediniz mi?

=TOPLA(A1:A5) gibi.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
hocam malesef dediğiniz gibi yapmama rağmen işlem yapmıyor. dosyayı ekte veriyorum zahmet olmazsa bir bakabilirmisiniz :frown:

Ekli dosyalar

• 18.5 KB Görüntüleme: 12

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Verileriniz sayı olarak gelmediği için toplam alamıyorsunuz.

B2:B6 aralığı için formülünü kullanın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(B2:B6;",";"");".";","))
Ayrıca diğer seçenek de bul değiştir menüsüdür. Linki inceleyiniz. Bul değiştir den yapmanızı tavsiye ederim.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=70852&highlight=nokta

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Ömer bey gerçektende çok teşekkür ederim. bu formül sorunumu halletti. size çok minnettarım. anlayamadığım bu sorun nereden kaynaklanıyor bankanın verdiği dosya olduğu için saltokunur gibi sanırım :S

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
verilerdeki 120.00 deki gibi noktalı olan verilerde toplama yapmıyo. .00 ları silince toplama yaptı . ları , ile değiştirince toplamayı gerçekleştirdi:) çok ilginç bi durum oldukça garibime gitti ama oldu sonunda. sizin önerinizde oldukça etkili ve mutlaka kullanıcam diğeri uğraştıracak gibi biraz :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Biliyorum çok oluyorum ama, son bir ricada daha bulunabilirmiyim acaba :redface: aşağıdaki verilerden sadece 20100101 olanları toplayabilirmiyiz yani sıra sıra gitmesi için formülü uygulayabilirmiyiz =TOPLA.ÇARPIM(--YERİNEKOY(YERİNEKOY(B2:B6;",";"");".";",")) bu formüle ekleme yapılabilirmi söylediğim filitreleme :S inşallah olur çok lazım

20100101 500.00
20100101 650.00 1650
20100101 500.00
20100105 580.00
20100105 635.00 1215 gibi.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eğer bul değiştiri yapmadıysanız,

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A2:A6=20100101)*YERİNEKOY(YERİNEKOY(B2:B6;",";"");".";","))
Yaptıysanız,

Kod:
=ETOPLA(A2:A6;20100101;B2:B6)
formülünü kullanın.

Aralıkları istediğiniz gibi genişletebilirsiniz. Ayrıca ölçütü hücreden de alabilirsiniz.

Verilerin bu şekilde gelmesi; verileri aldığınız yerdeki programın ayıraç kısmının virgül, ondalık kısmının nokta olmasından kaynaklanıyor.

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR
Ömer bey, yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Sayenizde bu sorunuda aştık:) Aklınıza, tecrübenize ve bilginize sağlık. Bul / Değiştir yöntemi pek sağlıklı olmadı ama sizin verdiğiniz formül mükemmel çalışıyor :) Kesin vede tam çözüm yolu olarak görüyorum. Uyguladım olumlu sonuç aldım. Bu pratik formülle oldukça zaman kazanmış olduk Tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar dilerim. (Umarım bizde sizin bilgilerinizden faydalanarak başka dostlarımıza yardımcı oluruz...)