Korumalı sayfada arama yapmak

bordo6181

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
15-04-2025
Merhaba

Tüm verileri başka excellerden makrolar yardımı ile çeken sayfa korumalı bir excelim var. Excel de veriler olduğundan orjinal halini paylaşamıyorum.

Bul-Değiştir bölümünde Seçenekler - Konum - Değerler yapınca aradığımı bulabiliyorum ancak normalde üstüne tıkladığımda gitmesi lazım ama o kısma gitmiyor. Bende Hücre kısmından hangi satırda olduğuna bakıyorum oradan manuel olarak sayfayı aşağıya veya yukarıya indirip buluyorum ondan bir şey aramak , aradığım şeyi bulmak eziyet oluyor. Bunun makro vb. yollarla kısa bir yöntemi var mıdır

221325

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sayfanız korumalı olduğu için bu sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Korumayı kaldırıp deneme yapınız.

bordo6181

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
15-04-2025
Sayfa korumamı kaldıramam başka bir çaresi bulunmuyor sanırım

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Sadece deneyin demiştim.

Yani korumayı kaldırınca sorun çözülecek mi merak ettim.

bordo6181

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
15-04-2025
Tabi ki koruma kalkınca arama bölümü çok rahat çalışıyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Başlığınızda kapalı dosyada arama yazmışsınız ama siz açık dosyada arama yapmıyor musunuz? Sanki düzeltmeniz gerekiyor.

bordo6181

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
15-04-2025
Şöyle Sayfa Korumalı ortak kullanılan bir excelimiz var. Sayfa Koruma şifresi sadece bende var ama aramayı tüm kullanıcılar kullanıyor.

Aslında ilk mesajda belirtmiştim asıl sorunu

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Siz hangi kapalı dosyada arama yapıyorsunuz ben anlamadım. Mesajınızı okuduğumda açık bir dosyada Ctrl+F kullandığınızdan bahsettiğinizi görüyorum. Bunun kapalı dosya ile bağlantısını ben kuramadım maalesef.

bordo6181

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
15-04-2025
Terimsel olarak yanlış bahsediyorum sanırım. Açık dosyada ama sayfa korumalı dosyada arama yaparken bul-Değiştir bölümünde Seçenekler - Konum - Değerler yapınca aradığımı bulabiliyorum ancak normalde üstüne tıkladığımda gitmesi lazım ama o kısma gitmiyor. Bende Hücre kısmından hangi satırda olduğuna bakıyorum oradan manuel olarak sayfayı aşağıya veya yukarıya indirip buluyorum ondan bir şey aramak , aradığım şeyi bulmak eziyet oluyor. Bunun makro vb. yollarla kısa bir yöntemi var mıdır

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Belki şöyle bir çözüm işinize yarayabilir.

CTRL+F tuşlarına bastığınızda sayfa koruması kalkar ve BUL penceresi açılır. Siz arama yaparsınız. Çıkan sonuçlardan seçmek istediğinizde koruma tekrar otomatik devreye girer.

Ya da;

CTRL+F tuşuna bastığınızda devreye sizin tasarlayacağınız bir UserForm devreye girer. Bu UserFormu BUL penceresi gibi dizayn edersiniz ve makrolarla yönetirsiniz.