Korumalı ve menüsü olmayan Excel dosyası

Excel Vers. ve Dili
2003 Turkce
Arkadaşlar bir excel dosyası var elimde bir program yapılmış bunun ne olduğunu bulmam gerek ama sayfada koruma var. Yukarıdaki menülerede ulaşamıyorum. Acilen bu dosyayı kırmam gerek. yardımlarınızı rica ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Arkadaşlar bir excel dosyası var elimde bir program yapılmış bunun ne olduğunu bulmam gerek ama sayfada koruma var. Yukarıdaki menülerede ulaşamıyorum. Acilen bu dosyayı kırmam gerek. yardımlarınızı rica ederim.
Peki, kırıp da ne yapacaksınız bu dosyayı? Biraz açıklar mısın?

Excel Vers. ve Dili
2003 Turkce
Ben birşey yapmayacağımda Gen.Md.üm istedi. Çalıştır butonunun ne işlem yaptığını görmek için. Dosyanın işlevselliği nedir diye.

Tşk.

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2010 Türkçe
2013 Türkçe
OFİS 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.10.2029
Peki, kırıp da ne yapacaksınız bu dosyayı? Biraz açıklar mısın?
Merhaba,

Aslında mesele kırmak değil. Mesele nasıl yapıldığını öğrenmek. Formların arkasındaki işleyiş ve formülleri çözebilmek. Buranın amacı bu değilmidir kişilere bişeyleri ögretmek. Faydalanmalarını sağlamak. ya nasıl yapıdığını anlatacaksın yada yapılmış örnekleri incelemesine müsade edeceksin tabiki suistimal edilmeyeceğini düşünerek :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
SASELSA ve nihatkr arkadaşlar,

Hayatta mutlak olmayan şeylerden biri; "Niyet"tir. Yani ABS()/MUTLAK() fonksiyonları niyette çalışmaz :)

Merak ettik bu nasıl yapıldı derseniz, işte o zaman iş değişir?

Dosyada hiçbir koruma kontrolü yok. Böylece; dosyayı hazırlayan kişinin, "dosya yapısını incelenmemize bir engel koymadığı" hükmüne varıyoruz ve bu nedenle de bu açıklamayı yapıyorum.

Eğer şifreli bir çalışma olsaydı, kişi haklarını ihlal edecek olmamızdan dolayı; bu konu direkt olarak "Çöp Tenekesi"ni boylardı.

Dosyayı açtığınızda; yukarıda gördüğünüz; Dosya ve Biçim yazan menü öğelerinin üzerinde sağ mouse tuşuna basın ve "Özelleştir" komutunu verin.

"Araç Çubukları" sekmesindeki listeden; "Çalışma sayfası menü çubuğu"nun üzerine tıklayın. Daha sonra; sağdaki sıfırla butonuna basın. Şimdi bütn menü gözlerinizin önünde ...

Sheet ve Kitapta korumalar var ama dosyayı hazırlayan bunları şifrelememiş. Araçlar menüsündeki; Koruma'dan hem "Sayfa Korumasını Kaldır"ı hem de "Çalışma Kitabı Korumasını Kaldır"ı tıklayın.

Araçlar; Seçenekler menüsünden; Görünüm sekmesini bulun ve Pencere seçeneklerinden, sayfa sekmelerini, satır sütun başlıklarını, kaydırma çubuklarını işaretleyin.

Şimdi istediğiniz gibi dosya yapısını inceleyebilirsiniz.

nihatkr

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2010 Türkçe
2013 Türkçe
OFİS 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.10.2029
:) Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
G

Merhabalar

Bu örnek çalışmada sayfa açıldığında Araç Çubuklarında Sadece Dosya-Biçim Kalıyor sadece bu menülerin nasıl kaldığını merak ettim.Örnek veriyorum sadece Biçim Menüsü kalması için ne yapmam gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
2002-TÜRKÇE
F

Merhabalar

Nasıl yapıldığını konusunda merakla cevabı beklemekteyim.