Koşula bağlı devamsızlık ve mesai yazdırma

ibrahimyalcin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili Ofis 2016 TR 64 Bit
Excel Vers. ve Dili Ofis 2019 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-02-2025
Merhaba üstatlar ;

Ekteki dosyasının içinde de açıkladığım gibi bir formül sonucu istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

İlgili tarihler arasındaki hafta içi G.S sütunundaki x leri toplasın devamsızlık sütununa yazsız;Pazar günlerindeki G.S sütununlarındaki metin veya sayı içeren toplamları mesai sütununa versin...

Şimdiden Teşekkür ederim emekleriniz için ....

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Formüllerdeki 7 sayısı HAFTANINGÜNÜ(....;2) seçeneği için Pazar gününü temsil ediyor.
(Pazartesi=1, Salı=2, ...., Pazar=7 şeklinde düşünün)

-- Pazar hariç X'lerin adeti:
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($C$1:$BL$1);2)=1)*([COLOR="Red"]HAFTANINGÜNÜ[/COLOR]($C$1:$BL$1;[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]2[/SIZE][/COLOR][/B])<[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]7[/SIZE][/COLOR][/B])*($C4:$BL4="X"))
-- Pazar günleri X dışındakilerin adeti:
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](([COLOR="red"]MOD[/COLOR]([COLOR="red"]SÜTUN[/COLOR]($C$1:$BL$1);2)=1)*([COLOR="Red"]HAFTANINGÜNÜ[/COLOR]($C$1:$BL$1;[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]2[/SIZE][/COLOR][/B])=[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]7[/SIZE][/COLOR][/B])*($C4:$BL4<>"")*($C4:$BL4<>"X"))

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Merhaba.

Aynı soru için aynı örnek belgeyle yeni konu açmayınız.
Sorununuzu bu konu sayfasından devam ettirerek çözmeye çalışınız.

Üstelik bu sayfada verdiğim, önceki cevabımdaki formüllere ilişkin olumlu/olumsuz bir geri bildirim de yok.
.

ibrahimyalcin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
16-02-2025
Özür dilerim önceki sorumun kaldırıldığını düşündüm bulamayınca...

Bende Topla Çarpımla yapmaya çalıştım yapamadım yeterli olamadım...

Eğer zahmet olmazsa başka bi sorum var hocam ; formül ay boyunca çalışan için güzel çalıştı ancak ay içinde herhangi bir günde işe giren personel 8 için için mesai sayısını 0 vermesi gerekirken 2 verdi bu konuya bi çözüm bulabilmemiz mümkün mü ?

aynı formülün içine yapabilirsek güzel olucak çünkü bu liste uzayıp gidiyor personellerle...Şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Birkaç şey sormam gerekecek.

Bir kişiye ait her gün için iki hücre var, biri giriş diğeri çıkış saati galiba.

Bir gün için kullanılan bu ikili hücre gruplarının;
-- ikisi birden boş veya
-- ikisi birden dolu mu olur?
İkisi birden dolu seçeneği için; saat dışındaki harfler bu iki hücreyede mi yazılır?

Örnek belgenize bakıldığında; hafta içi günlerinde saat yazıldığında iki hücreye de (giriş/çıkış) veri yazıldığı veya iki hücreye de H.T yazıldığı örnek var.
Ancak Pazar günü için baktığımda saat yazıldığında iki hücre de dolu olan da var, sadece giriş saati dolu olan da var.
X'lere gelince Pazar günlerinde sadece giriş saati sütunlarına X yazıldığı, yanındaki çıkış saati hücresinin boş olduğu görülüyor.
Belgenin kullanım kurallarını netleştirir misiniz?

Verdiğim formüller belgenize ilk anda baktığımda önerdiğim formüller.
Aynı güne ait iki hücreden hangisinin dolu/boş/saat/X/X dışı metin olacağına bakmaksızın sayma yapılıyor çünkü.

Kuralı net şekilde ifade edersinez formülleri güncelleyeyim.

NOT: Bu arada öncelikle diğer konuyu KİLİTlemeniz ve FORUM YÖNETİCİLERİne özel mesaj yazarak silinmesini istemeniz yerinde olur.
..

ibrahimyalcin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
16-02-2025
Sayın Hocam ,
Örnek belgeyi daha anlaşılır şekilde güncelledim.Ektedir...
Kurallar aslında şöyle;
G.S=Giriş Saati
Ç.S=Çıkış Saati
X=Devamsızlık
Görv.=Manuel giriş yapıldığını Saat yerine geçer.Çalışılmış sayılır.

ilgili tarihler arasında Devamsızlık yapan personelin Sadece G.S hücresine X yazılıyor .
Devamsızlık sütununa hafta içi X leri toplayıp yazmasını,
Pazar günleride G.S hücresinde X dışında herhangi bir metin yada saat gördüğünde Mesai olarak değerlendirmesini
Mesai sütununa toplamasını

Haliyle alınan raporlarda parmak izi basma unutulmuşsa sadece G.S sütununa Görv. Yazılarak manuel işleme yapılıyor
Var sayılıyor.G.S basılıp Ç.S unutlmuşsa boş geliyor haliyle çalışmış varsayılıyor.İki hücrenin birden boş olması mümkün olmaz G.S sütununda bir değer mutlaka oluyor.

Bir de Ay içinde muhtelif bi tarihte işe başlayan personellerim oluyor Örneğin Personel 8.bu satırda formülasyon doğru sonuç vermiyor
Bu konuya da çözüm getirme şansımız var mı ?

Ayrıca Forum kurallarına dikkat edemediğim için kusura bakmayın önceki sorum askıda kalmasın diye yayından kaldırmıştım.
Birdakine taleple silinmesi için gereğini yaparım.Teşekkür ederim şimdiden emekleriniz için…

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Önceki verdiğim cevaptaki formülleri güncelledim.
Sayfayı yenileyerek formüllerin yeni halini kopyalayıp, farklı durumlara göre deneyiniz.

ibrahimyalcin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
16-02-2025
Şükranlarımı sunarım...Çalışıyor görünüyor!..:)

ibrahimyalcin

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
16-02-2025
Hocam formülü anlamak açısından vaktiniz varsa sormak istiyorum diğer tarafları anladım şu kısmı anlamadım =TOPLA.ÇARPIM((MOD(SÜTUN($C$1:$BL$1);2)=1) ?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Hocam formülü anlamak açısından vaktiniz varsa sormak istiyorum diğer tarafları anladım şu kısmı anlamadım =TOPLA.ÇARPIM((MOD(SÜTUN($C$1:$BL$1);2)=1) ?

Formülün .... (MOD(SÜTUN($C$1:$BL$1);2)=1).... kısmı, G.S ve Ç.S sütunlarından
C sütunundan itibaren, numarası TEK olan sütunların (yani G.S sütunlarının) kontrol edilmesini sağlıyor.
Sondaki 1'i 0 (sıfır) yaparsanız numarası ÇİFT olan sütunları kontrol etmek anlamına gelir.

Boş bir satırda A sütununa (örneğin A20 hücresi) =MOD(SÜTUN($C$1:$BL$1);2) formülünü uygulayıp sağa doğru kopyalarsanız,
numarası TEK olan sütunlarda 1, ÇİFT olan sütunlarda 0 değeri sonucunu alırsınız.
.