Koşula bağlı farklı hücreleri biçimlendirme nasıl olur?

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe

Arkadaşlar resimde görülen dikdötrgen alanına gerçekleşen tarihte b4 ile u4 arasındaki alanın hücre dolgularını yeşil yapmak istiyorum. resimde tarih görülüyo 02.15.2013 tarihine girildiğinde o seçili alanı nasıl yeşil yaparız?

Ekli dosyalar

• 11.3 KB Görüntüleme: 54

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English

Arkadaşlar resimde görülen dikdötrgen alanına gerçekleşen tarihte b4 ile u4 arasındaki alanın hücre dolgularını yeşil yapmak istiyorum. resimde tarih görülüyo 02.15.2013 tarihine girildiğinde o seçili alanı nasıl yeşil yaparız?
Resim yerine çalışma dosyanızın örneğini ekleyiniz.
02.15.2013 tarihinin bir özelliği var mı? Belirtiniz.
Renklendirme koşulu sadece 02.15.2013 girince mi çalışacak?
Yoksa başka bir koşula bağlı tarih mi olacak?

Bu ve buna benzer şartları ve koşulları excel örnek dosyanızda açıklayıp,foruma ekleyiniz.
Daha kolay yanıt alabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
şöle belirteyim. tarih değerleri önceden girilmiş vaziyette. misal olarak 25.02.2013 tarihini vereyim. ay 25 olduğunda tüm satır yeşil dolgu alacak. yani tarihin olduğu yerdeki satır yeşil olacak o tarih gelince. Tarihin bir önemi yok herhangi başka bir tarih belirtilebilir orada.

Ekli dosyalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Sorunuz açık değil. Bir tarihten sözediyorsunuz ama hangi tarih, C sütunundaki mi D sütunundaki mi, yoksa her ikisi mi?

25 dediğiniz şey tüm aylar için geçerli mi? Bu 25 girilen tarihin gününün 25 olması mı, yoksa günün tarihi 25 olduğunda ve Günün tarihi başlangıç ve bitiş tarihleri arasında olduğu zaman mı renklenecek, offff bir sürü açıklama gerek.

Konu anlaşılmazsa yanıt ta olmaz.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
ama bakın ben gerekli açıklamayı yaptım orda. girilen tarihin hiç bir önemi yok herhangi gelecekteki bir gün bu. ben mesela iki ay sonrasına misal olarak 01.05.2013 giricem oraya. o gün geldiğinde satır yeşil olacak tek tarihe bağımlı
bu herhangi bir hücreye yazılablir c4 d4 hiç önemli değil sadece o gün geldiğinde satır otomatik nasıl yeşil olur bunu istemiştim.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Dosyanız eklidir.
Koşullu biçimlendirmeyi inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
teşekkürler güzel olmuş emeğinize sağlık ama bilgsayarın tarihini değiştirdiğimizde biçimlendirme sağlıklı çalışmıyo. bu olayı formül le mi yaptınız yoksa menüden mi?

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
teşekkürler güzel olmuş emeğinize sağlık ama bilgsayarın tarihini değiştirdiğimizde biçimlendirme sağlıklı çalışmıyo. bu olayı formül le mi yaptınız yoksa menüden mi?
Bilgisayarınızın tarihini değiştirdiğinizde , tarih ile ilgili tüm formüller bilgisayarınızın tarihine göre değişir doğal olarak.
Koşullu biçimlendirme olarak satırların rengi belirlenmiştir.Biçimlendirmede kullanılan formül "BUGÜN"ün tarihine göre çalışır.
Normal şartlarda C veya D sütunlarına girdiğiniz tarihlerden herhangibiri "BUGÜN"ün tarihi ise o satır renklendirilir.

Bilgisayarınızda tarih değişikliği yaparsanız, bu formül de bilgisayar tarihinize göre çalışır.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
gönderdiğiniz ekteki dosya yine çalışmıyor. ayın 15 inde tamam yeşil oluyo ama saat 12 den sonra kontrol ettim tekrar beyaz oldu satırlar. bugün komutu sadece o günü kapsıyo tarih geçince yine eski halini alıyo eklediğiniz dosyayı indirerek kontrol edebilirsiniz. eğer formülüne bir ek mi yapmak lazım acaba?

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Sn.fearlesshyena

Dosyanız eklidir, inceleyiniz.

İstediğiniz şeyin ne olduğunu net ve tam açıklayamadığınız için, önerilen çözümü "çalışmıyor" olarak tanımlamanız ancak sizin hatanız olabilir.
Forumda ilk mesajınızdan beri tam olarak ne istediğinizi anlamak için , sanki bulmaca çözer gibi boş yere düşünmek zorunda kalıyoruz.

Excel'de formüller belirli koşullara göre düzenlenir.Belirlenen şartları yerine getirmek için formül içerikleri sürekli değiştirilmez.Bu tür işlemler kullanıcıyı da yanılgıya götürebilir.
Ancak; ihtiyaç halinde ve olayların değişmesine bağlı olarak formüllerde değişikliğe gidilebilir.

Bu prensiplerle, size tavsiyem; yapmak istediğiniz şeyi her ihtimalini düşünerek, detaylı biçimde tasarladıktan sonra formül ve düzenlemeye başlamanızdır.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
haklısınız konuyu tam olarak toparlayıp anlatamadım. ama son gönderdiğiniz ek harika bir şekilde çalışıyo çok çok teşekkür ederim ilginiz için. Bazı arkadaşlar çok farklı şeyler söyledi bu çözüm için zor ve uzun şeyler. Ama basit ve mantıklı kodlarla olayı çözdünüz 1 numarasınız bence tekrar tekrar teşekkür ediyorum.:)