Koşula Bağlı Veri Karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar önceden bu şekilde bir konu başlığı açılmış fakat; çok eski olduğu için örnek dosyaya bakamadım.
Sorunumu örnek dosyada anlatmaya çalıştım, 2 farklı koşula göre tabloda arama yapıp karşılaştırmasını alacak.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2007 PRO TR - Win7 X64
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18.06.2019
Selamlar,

Çok güzel bi soru zamanın çok kısıtlı yarın inşlaah bakarım;)

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın ozgurmavi

Tek formülle işleminizi çözemedim. Ancak yeni bir tablo yapısı ve 2 basit formülle yapılmış dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003
selamlar,
as3434 arkadaşım emeğine ve düşüncene sağlık. şu anda pcde office problemi yaşıyorum özer çözmez kontrol edeceğim. Emek vermişsin inanıyorumki ortaya çıkanda güzel birşey olmuştur.
Teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın AS3434
Öncalikle hem utandırdınız hem de güzel bir ders verdiniz. Dosyanızı açtım benim gönderdiğim karman çorman dosya gitmiş yerine düzenli intizamlı bir dosya gelmiş. Sizi fazlası ile uğraştırmışım hakkınızı helal edin.
Sağ tarafta oluşturmuş olduğunuz yeni tablonun yanında bulunan "Y" ve "Z" sütunlarındaki formülüde çoğaltmamız gerekiyor sanırım.Düşünce olarak çok güzel gerçekten.
Teşekkür ederim.

AS3434

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
M.Office/Excel 2007 Türkçe
Sayın ozgurmavi

Foruma eklemek üzere alel acele hazırlamış olduğunuz dosyanıza kafama göre bir düzen verdim. Sizin de orjinal dosyanızın düzenli olduğunu tahmin ediyorum.

G , Y ve Z sütunlarındaki formüller, renkli alanın (22.satır) sonuna kadardır. Ama siz hücreleri aşağıya doğru çekerek çoğaltabilirsiniz.

Ayrıca G2 eki formülü şöyle değiştirin ve aşağıya çekerek kopyalayın.

Kod:
=EĞER(D2="";"";EĞER(D2<Y2;$AA$2;EĞER(VE(D2>[COLOR="Red"]=[/COLOR]Y2;D2<Z2);$AB$2;EĞER(D2>=Z2;$AC$2))))

İyi çalışmalar dilerim.

.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2003
Sayın AS3434
İlgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.