4v4 oynanan ve yalnızca bir takımın kazanacağı toplam 8 kişilik bir oyun dan oluşan 2 tablo yer almaktadır. Tablo1'de 8 kişiye ait sonuçlar ve Tablo2'de ise yalnızca MAÇ_ID'e ilişkin "Kazandı"-"Kaybetti" verileri yer almaktadır. Kolay olması amacı ile iki tabloyu tek tabloda birleştirmek istedim.
Yani Tablo1 yalnızca "Maç_ID_Tablo1" sütunundan,
Tablo2 yalnızca "Maç_ID_Tablo2" ve "Çıktı" sütunundan oluşmaktadır.
BeklenenÇıktı ise benim oluşturmak istediğim sütundur.
Örneğin: Eğer MAÇ_ID=0;Çıktı=Kazandı ise Beklenen Çıktı sütununda ki 8 adet 0 satırının ilk 4 satırına "Kazandı" kalan 4 satırına "Kaybetti" ya da
MAÇ_ID=1;Çıktı=Kaybetti ise Beklenen Çıktı sütununda ki 8 adet 1 satırının ilk 4 satırına "Kaybetti" kalan 4 satırına "Kazandı" olacak şekilde devam etmesini istediğim bir kural yazmak istiyorum.
Algoritmayı kafamda tam oturtamadığım için kodları oluşturamadım. Oluşturduğum an güncellemeyi yapacağım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Yani Tablo1 yalnızca "Maç_ID_Tablo1" sütunundan,
Tablo2 yalnızca "Maç_ID_Tablo2" ve "Çıktı" sütunundan oluşmaktadır.
BeklenenÇıktı ise benim oluşturmak istediğim sütundur.
Örneğin: Eğer MAÇ_ID=0;Çıktı=Kazandı ise Beklenen Çıktı sütununda ki 8 adet 0 satırının ilk 4 satırına "Kazandı" kalan 4 satırına "Kaybetti" ya da
MAÇ_ID=1;Çıktı=Kaybetti ise Beklenen Çıktı sütununda ki 8 adet 1 satırının ilk 4 satırına "Kaybetti" kalan 4 satırına "Kazandı" olacak şekilde devam etmesini istediğim bir kural yazmak istiyorum.
Algoritmayı kafamda tam oturtamadığım için kodları oluşturamadım. Oluşturduğum an güncellemeyi yapacağım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Maç_ID_Tablo1 | BeklenenÇıktı | Maç_ID_Tablo2 | Çıktı |
---|---|---|---|
0 | Kazandı | 0 | Kazandı |
0 | Kazandı | 1 | Kaybetti |
0 | Kazandı | 2 | Kazandı |
0 | Kazandı | 3 | Kazandı |
0 | Kaybetti | 4 | Kazandı |
0 | Kaybetti | 5 | Kazandı |
0 | Kaybetti | 6 | Kaybetti |
0 | Kaybetti | 7 | Kaybetti |
1 | Kaybetti | 8 | Kaybetti |