Koşull biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhabalar

Forma yeni katıldım böyle bir formu oluşturan ve destekleyen herkese teşekkürler.

Şöyle bir sorunum var:

Örneğin A2 de A200'e kadar hücrelerimin gri renkte olmasını istiyorum.
Yalnız A1 deki verime bağlı olarak.

A1= Cumartesi Yada A1=Pazar ise
A2:A300 gri olsun değilse bir şey olmasın.

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
Sayın malabadis dosyanız ektedir, yanlız ben daha iyi olacağını düşünerek Cumartesi günü için başka bir renk, pazar günü için başka bir renk ekledim. umarım işinize yarar, kolay gelsin

ufak bir hatırlatma

A1= Cumartesi Yada A1=Pazar ise
A2:A300 gri olsun değilse bir şey olmasın mesajınızda A300' ü A3000 olarak aldıladığımdan buna göre işlem yaptım.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Önce Biçimlendirme yapılacak alanı seçin.Koşullu biçimlendirmeden formülü seçip Formülü seçip
Aşağıdaki formülü giriniz
Kod:
=EĞER($A$1="Cumartesi";1;0)
sonra
ekleye basınız aşağıdaki formülü giriniz ve istediğiniz biçimlendirmeyi yapınız.
Kod:
=EĞER($A$1="Pazar";1;0)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Cevaplarınız için teşekkürler
Sorunum halloldu

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
koşullu biçimlendirme

Sayın malabadis,

A2:A300 arasını seçtikten sonra biçim menüsünden koşullu biçimlendirmeyi seç
"biçim>koşullu biçimlendirme" daha sonra karşınıza çıkan menünün sol tarafındaki koşul1 kutucuğundan "formül" seçeneğini seçtikten sonra sağ taraftaki kısma =$A$1="Cumartesi" yazdıktan sonra "biçim" kutucuğuna tıkla ve orada istediğin renkleri seç, daha sonra menünün alt kısmında bulunan "EKLE" butonuna tıkla ve koşul1' de yaptığın işlemin aynısını burada yap ancak formüle =$A$1="Pazar" yazdıktan sonra yine biçim kutucuğunu tıklayarak istediğin rengi seç ve "TAMAM" butonuna bas, ekteki dosyada ayrıntılar şekil1 ve şekil 2 olarak gösterilmiştir, umarım işinize yarar

Son düzenleme: