koşulla bağlı liste karşılaştırma

koşula bağlı liste karşılaştırma

mrb arkadaslar.forumda bulduğum yanıtları benim problemime uygulayamadım,yardıma ihtiyacım var.

problemim şu:
54 tane mahalleye ait sokak isimlerini gösteren 3 farlı sokak isim listem var ve bunlar sayfa1,sayfa2 ve sayfa3 de "d" sutununda bulunuyor.yapmak istediğim şey , mahalle bazında sokak isimlerini karşılaştırıp ekli dosyadaki sayfa 4 de bulunan özet tablosunu oluşturmak.koşul ,her mahalle kendi içinde karşılaştırılacak.

Son düzenleme:

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Dosyanızdaki veri çokluğu nedeniyle (dosya boyutu büyüyeceğinden) tam çözümü oluşturmadım.
Ayrıca hangi listeye göre mukayese yapılacağını bilmediğimden tüm listeleri birleştirerek mahalle ve sokak adını bire indirgeyerek bir liste oluşturdum ve bu listedeki verilerin diğer sayfalardaki aramasını yaptım.(sonuç sayfasında boş değer veriyorsa ilgili sayfada aynı mah. ve aynı sokak yok demektir.Var ise zaten veriyi aynen yazacaktır.)
Ekli dosyadaki Tüm sayfalarda gri hücreleri aşağı doğru çoğaltarak sonucu gözleyin.
İyi çalışmalar.

slm

muygun zaman ayırıp ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.çözümün işimi bi hayli kolaylaştırdı.saalıcakla kal.

veyselemre

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
Sayfa1 de verilerinizi birleştirdim.
Sayfa5 de verilerinizi tek satırda birleştiriyor.