Koşullu Biçimlendirme ile Yazım.Düzeni

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 , 2013 ve 2016 TR.
Merhaba.

Koşullu biçimlendirme de formül kullanarak Yazım.Düzeni ni sağlamak mümkün mü?

=(UZUNLUK(B3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;".";"")))<(UZUNLUK(B4)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B4;".";"")))

Koşullu biçimlendirmede yukarıdaki formülü kullanıyorum. Bu kural sağlanınca Hücredeki yazan yazıyı Yazım.Düzeni formülünde olduğu gibi Her sözcüğün ilk harfini büyük diğer harfleri küçük yazacak şekilde değiştirmesini istiyorum, ancak bir türlü başaramadım.

Böyle bir şey Koşullu biçimlendirme ile yapılabilir mi?

Örnek dosya :
http://www.dosya.tc/server10/iwwsr9/OrnekDosya.xlsx.html

.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Dosyanıza bir adet daha sayfa ekleyin. Bu sayfada master bir hesap planı listeniz olsun.

MİZAN sayfasındaki "C" sütunundaki açıklama bölümünü master listenizden formülle çağırın. Kuracağınız formüle YAZIM.DÜZENİ fonksiyonunu ekleyin.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba Korhan Ayhan bey.

Dediğinizi yaptım ancak tam istediğimi karşılamadı. master hesap planı sabit olsa ve koşula göre yazım.düzeni formülü ile oluyor ancak master hesap planında alt hesapları belirleyip bir diğer sütunda da da bunu belirtip koşul bırakabiliyorum. Bu işlem uzun sürüyor ve her hesap planı eklediğimde ayrıca bir çalışma yapmam gerekiyor.

İşletmelerin farklı hesap seviyelerinde hesap kırılımları oluyor.

Örnek
A firmasında
100
100.01
100.01.001
100.01.001

B firmasında
100
100.01
100.01.TL
100.01.TL.001
100.01.TL.002

Koşullu biçimlendirmede kullandığım formül ile Alt hesap hariç diğer hesap guruplarını renklendiriyorum. Alt hesapların da Yazım.Düzeni formülü ile yada bir başka formül, her kelime nin ilk harflerinin büyük diğerlerinin küçük olmasını istiyorum. Koşullu biçimlendirme kullanarak ama.

Makro ile yapabiliyorum. Zemin rengi olmayan hücreleri bul Hücre içeriğini Yazım.Düzeni ile revize et tekrar hücreye yaz şeklinde bir makro.

Koşullu biçimlendirme ile yapmam gerekiyor bunu. Bazı firmalarda Makroların çalışması engellenmiş. Güvenlik yazılımları virüs olarak algılıyor.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
=EĞER(((UZUNLUK(B3)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B3;".";"")))<(UZUNLUK(B4)-UZUNLUK(YERİNEKOY(B4;".";""))));DÜŞEYARA(B3;HP!$A$2:$B$15;2;YANLIŞ);YAZIM.DÜZENİ(DÜŞEYARA(B3;HP!$A$2:$B$15;2;YANLIŞ)))

Şeklinde formülle hallettim ancak her firmanın işlemlerini yaparken fazladan işlem yapılması gerekiyor.

Koşullu biçimlendirme ile bunu yapabilirsem çok iyi olur. Böyle bir şey mümkün müdür?

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Merhaba bunun koşullu biçimlendirme ile yapılabilirliği yok kanısındayım.

Çünkü; adı üstünde hücrenin koşula göre biçimlendirilmesi. Oysa hücre biçimlendirmeleri arasında küçük harf, büyük harf ve yazım.düzeni yok.

Peki çözüm ne diyeceksiniz. Makro veya her şirket için master hesap planı.

.

Excel Vers. ve Dili
İlginiz için çok Teşekkürler.