koşullu biçimlendirme sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ekteki dosyada örnek olarak rot başının adeti 3 ve daha aşağı olursa kırmızı olmasını istiyorum. koşullu biçimlendirmeden bunu yanlış mı yapiyorum bilmiyorum. değer giriyorum. tabi liste alfabetik değil karışık olunca sıralama yapıyorum. benim rot başına yaptığım ayar, sıralama yaptıktan sonra o satıra denk gelen başka parçaya geçmiş oluyor. bunu nasıl engellerim yada yanlış mı yapıyorum. benden liste bekleniyor onca şey boşa gitti,liste karıştı alakasız parçalarda kritik seviye çıktı.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 / 64 Bit - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-07-2026
Konu başlığınızı konunuzu özetleyecek bir şekilde değiştiriniz.

Son düzenleme:

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Ekteki dosya işinizi görür umarım. Biraz düzenleme yaptım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
teşekkür ilgi için. sizin yaptığınız dosyada bütün parçalar için koşullu biçimlendirme 3 ve daha aşağı sanırım. benim listem 1000 kalem parçayı bulacak sadece küçük bir bölümünü koydum buraya. her gün artıyor sayı.her parça için farklı değerler olacak. örneğin rot başı için 3, seperatör için 10 gibi. bana gelen listeler de karışık ve araç araç olduğu için isim sıralaması yapmam gerekiyor. parça parça o ayrımı nasıl yapabilirz parça adları ve karşısındaki koşul karışmadan.

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Tüm listeyi görme imkanımız olursa sıralama yaptırabiliriz. Ama görmeden birşey diyemem...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
liste ektedir. her geçen gün yeni araç ve iş makinaları parçalar eklenmekte olup listelerde isimleri karışık gelmektedir. örnek olarak 5 tane parçayı koşullandırdım en altta sonradan eklediğim yerde. sıralama yapınca dediğim gibi o koşullar başka parçalara geçiyor.

Ekli dosyalar

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Dosyanızda biraz düzenleme yaptım. Kritik yazan sütuna o ürüne ait kritik değeri girin. 1000 adet veri girişi yapabilirsiniz. En sağdaki renklenen sütunu sayfa korumasıyla koruma yaptım şifre yoktur. İstediğiniz zaman sırala butonuna bastığınızda verileri isim sırasına göre sıralama yapar ve değerler bozulmaz. Umarım işinizi görür. Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ne diyeyim yani şimdi. elinize kolunuza klavyenize, yardım eden yüreğinize sağlık. güzel bi çalışma olmuş. hazıra konmuş gibi oldum öğrenmek isterdim doğrusu. teşekkürler.

mustafa1205

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
18-07-2026
Estağfurullah yardımcı olabildim ise ne mutlu bana. Benim de çok fazla bir bilgim yok. Bu site bana çok şeyler öğretti.Umarım işinizi görür. Kolay gelsin