- Excel Vers. ve Dili
- 2010 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 15-08-2020
Merhaba arkadaşlar,
Ben bir süredir yaptığım bir uygulamayı nihayetlendirmek üzereyim ancak uygulama dahilinde çalışanların yıllık izin hakedişlerine yönelik gelecek tarihler için koşullu biçimlendirme ile
şeklinde bir formül kullanarak hücreleri renklendirdim. Hakediş günü gelince o kişinin karşısındaki hücre renk değiştiriyor. Eski tarihler için direk kendim dolgu rengi ile renklendirdim. Ve yıl sonu izinlerinde hesaplama yaparken renk saydırdım ancak koşullu biçimlendirme ile oluşan renkleri saymıyor bir türlü.
Sitede benzer konuları tek tek inceledim ancak tam olarak istediğimi bulamadım.
Formda şu şekilde aktarılan bilgiler mevcut.
Yukarıdaki arkadaşların da yazdığı gibi formüle göre kod yazmak gerekiyor anladığım kadarıyla.
Çalışmamın benzer bir örneğini sadeleştirip ekledim ve daha detaylı açıkladım. İnceleyip yardımcı olursanız sevinirim.
Ben bir süredir yaptığım bir uygulamayı nihayetlendirmek üzereyim ancak uygulama dahilinde çalışanların yıllık izin hakedişlerine yönelik gelecek tarihler için koşullu biçimlendirme ile
Kod:
=BUGÜN()=TARİH(2019;8;16)
Sitede benzer konuları tek tek inceledim ancak tam olarak istediğimi bulamadım.
Formda şu şekilde aktarılan bilgiler mevcut.
Bildiğim kadarıyla yerleşik işlevlerin kullanıldığı formüllerle RENK işlemi yapılamıyor.
Bunun için VBA kod'ları veya KTF oluşturulması gerekiyor.
Yerleşik işlevlerle sayma yapmak için ise kullanılan koşullu biçimlendirme formülünü değerlendirmek ve
ona göre formül oluşturmak gerekir.
Koşul sonucu renklenen hücrelerin arka plan rengi aslında değişmemektedir. Bu sebeple bu renkleri saydırabilmek için özel fonksiyon yazmak gerekmektedir. Bu foksiyonda da sizin oluşturmuş olduğunuz koşullar sorgulanacağı için bence buna gerek yoktur. Bunun yerine rengi gözardı edip sizin koşullarınızı formül içine adapte ederek sayma işlemleri yaptırılabilir.
Yukarıdaki arkadaşların da yazdığı gibi formüle göre kod yazmak gerekiyor anladığım kadarıyla.
Çalışmamın benzer bir örneğini sadeleştirip ekledim ve daha detaylı açıkladım. İnceleyip yardımcı olursanız sevinirim.
Ekli dosyalar
-
344.9 KB Görüntüleme: 20