Koşullu Biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhabalar...

Excel'i orta düzeyde bildiğimi düşünüyorum. Şimdi anlatacağım konuda takıldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Örneğin A sütununda açıklama, B ve C sütununda sayılar olan bir tablomuz var. Her satırda, her iki sayıdan küçük olanın bulunduğu hücreyi yeşil ile, büyük olanın bulunduğu hücreyi kırmızı ile boyamak istiyorum. (kırmızıya boyamam şart değil, küçüğü yeşile boyasam yeter). Koşullu biçimlendirmede "küçüktür" seçince değer girebiliyor, ya da bir hücre seçebiliyoruz. Hücre seçerek yandaki hücreyi gösterip istediğimi elde edebiliyorum, ancak satır sayısı çok olunca bu işlemi her satır için tekrarlamak çok zor. Bunu yapabilmenin kısa ve kolay bir yolu var mıdır?

Teşekkürler...

kulomer46

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-06-2027
Excelde formüller ve diğer yerleşik özellikler çok kolaylık sağlamaktadır. Fakat formül ve koşullu biçimlendirme gibi diğer yerleşik özellikler excelde çok fazla hücrede kullanıldığında dosya şişmekte, yavaş açılmakta ve dosya yavaş çalışmaktadır. Artı olarak her hücreye ayrı ayrı özellik eklemek fazla vakit ve emek kaybına neden olabilmektedir.

Bu aşamada arka planda çalışan makrolar devreye girmektedir.
Çok basitten çok kompleks ve karışık uygulamalara kadar bir çok alternatif tercih için makro yazabilir yada yazılmış makroları dosyanıza alıp uygulayabilirsiniz.

Aşağıdaki Kod bloğu, yukarda #1 numaralı mesajınızdaki talebinizi dosyanızı yormadan karşılayan makro kodunu barındırmaktadır.

Aşağıdaki makro kodunu dosyanızda ilgili yere eklediğinizde, dosyanızda talebinize uygun sonuçlar üretilecektir.

Selamlar...

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)

If Target.Column = 2 Or Target.Column = 3 Then

sonb = Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row
    sonc = Cells(Rows.Count, 3).End(3).Row

maxbc = sonb
    If maxbc < sonc Then maxbc = sonc

For i = 1 To maxbc

If Len(Trim(Cells(i, 2))) > 0 And Len(Trim(Cells(i, 3))) > 0 Then

If Cells(i, 2) < Cells(i, 3) Then

Cells(i, 2).Interior.Color = RGB(100, 255, 150)
                Cells(i, 3).Interior.Color = RGB(255, 100, 0)

ElseIf Cells(i, 2) > Cells(i, 3) Then

Cells(i, 3).Interior.Color = RGB(100, 255, 150)
                Cells(i, 2).Interior.Color = RGB(255, 100, 0)

Else

Cells(i, 3).Interior.Color = xlNone
                Cells(i, 2).Interior.Color = xlNone

End If

End If

Next

End If

End Sub