Koşullu biçimlendirme

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Merhaba. Öncelikle tüm excel.web.tr ailesinin yeni yılını kutlar herşeyin gönüllerince olmasını dilerim. Arkadaşlar A1:A10 aralığında koşullu biçimlendirme ile enbüyük birinci ve ikinci sayıyı boyamak istiyorum. A1:A10 aralığını seçip koşullu biçimlendirmede formül kısmına =büyük(A1:A10;1) yazıyorum. Sonra da biçimden kırmızıyı seçiyorum. Acaba yanlış mı yapıyorum.
Çünkü her denememde sürekli olarak A1:A10 aralığını kırmızıya boyuyor. Bu arada A1:A10 aralığındaki veriler topla formülü ile elde edilen veriler. Acaba bunun bir etkisi olabiir mi ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=büyük($A$1:$A$10;1)=A1

bu şekilde deneyin. Yalnız birden fazla en büyük değer olduğunda 2. en büyük için 1. den farklı olanı bulmak isterseniz bu yöntemle bulamazsınız.

.

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Bir kontrol edin bakalım isteğiz böyle birşeymi?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Teşekkürler değerli hocalarım. Bu arada nerde hata yaptığımı da buldum. Bir kez daha yeni yılınız kutlu olsun. Ömer hocam aklımda yoktu ama madem hatırlattınız sorayım. Varsayalım ki en büyük iki değerimiz aynı. Fakat bunları farklı renklendirmek istiyoruz. Bu durumda formülümüz ne olmalı ?

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Teşekkürler değerli hocalarım. Bu arada nerde hata yaptığımı da buldum. Bir kez daha yeni yılınız kutlu olsun. Ömer hocam aklımda yoktu ama madem hatırlattınız sorayım. Varsayalım ki en büyük iki değerimiz aynı. Fakat bunları farklı renklendirmek istiyoruz. Bu durumda formülümüz ne olmalı ?
2. koşula aşağıdaki formülü yazabilirsiniz. Detaylı deneme yapmadım.

Kod:
=VE(BÜYÜK($A$1:$A$10;1)=A1;EĞERSAY($A$1:A1;A1)>1)
.