- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2013 / Türkçe
Ekteki dosyada da göreceğiniz gibi, T sütununda, [T8:T22] aralığındakihücrelerde bir kontrol formülü var. Örnek dosyayı oluştururken bağlantıları yok ettim ama aslında orjinal dosyamda [F8 - S22] aralığındaki hücreler, dosyanın farklı sekmelerinden değerler çekmekte. Ben de bu özet sayfada bu değerlerin doğru çöekilip çekilmediğinden emin olmak için T sütunundaki formülleri oluşturdum.
[T8:T22] aralığındaki hücrelere "Koşullu biçimlendirme" ile müdahalede bulunmak ve eğer hücrede "Eşit" yazısı varsa yazının font renginin yeşil, "Eşit değil" yazısı varsa da font renginin kırmızı yapılarak bana ikaz verilmesini arzuladım.
Ancak, her 2 koşullu biçimlendirmenin kurallarını da tanımlamama rağmen, kırmızı olması gereken T[10] hücresi de dahil olmak üzere tüm font renkleri hep yeşil gelmekte.
Nerede yanlış yapıyorum?
[T8:T22] aralığındaki hücrelere "Koşullu biçimlendirme" ile müdahalede bulunmak ve eğer hücrede "Eşit" yazısı varsa yazının font renginin yeşil, "Eşit değil" yazısı varsa da font renginin kırmızı yapılarak bana ikaz verilmesini arzuladım.
Ancak, her 2 koşullu biçimlendirmenin kurallarını da tanımlamama rağmen, kırmızı olması gereken T[10] hücresi de dahil olmak üzere tüm font renkleri hep yeşil gelmekte.
Nerede yanlış yapıyorum?