koşullu biçimlendirmede zemin rengini sayma

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen tüm arkadaşlara merhaba. Arkadaşlar A1:A10 aralığında
toplama formülü ile elde ettiğim verilerin zemin rengini koşullu biçimlendirme ile
renklendiriyorum. Fakat bu renkleri saydıramıyorum. Forumda arama yaptım. Buna benzer bir soru için Ali bey'in çalışması link verilmiş. O çalışmayı kendi dosyamda eklenti haline de getirdim. Gene çalışmadı. Bu konuda Yurttaş bey'in
de bir çözüm önerisi olmuş. Ama onu da anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar ? İlginiz için şimdiden teşekkürler. :)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Forumda emeği geçen tüm arkadaşlara merhaba. Arkadaşlar A1:A10 aralığında
toplama formülü ile elde ettiğim verilerin zemin rengini koşullu biçimlendirme ile
renklendiriyorum. Fakat bu renkleri saydıramıyorum. Forumda arama yaptım. Buna benzer bir soru için Ali bey'in çalışması link verilmiş. O çalışmayı kendi dosyamda eklenti haline de getirdim. Gene çalışmadı. Bu konuda Yurttaş bey'in
de bir çözüm önerisi olmuş. Ama onu da anlamadım. Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar ? İlginiz için şimdiden teşekkürler. :)
Koşullu biçimlendirmede koyduğunuz kriteri alarak sayfada formülde kullanın.Ama kriter sağlanırsa toplama yapın veya eğer topla veya topla.çarpım yapın.:cool:

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ulaştığınız diğer çözümler fiziksel olarak zemin rengi değişen hücrelerde size çözüm sunar. Koşullu biçimlendirme gerçekte hücre rengini değiştirmez. Sadece görsel olarak renk değişir. Bu sebeple bulduğunuz çözümler çalışmaz. Evren beyin önerdiği gibi koşullu biçimlendirmede kullandığınız kriterleri formül içine yerleştirip sayma işlemini yaptırın.

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Koşullu biçimlendirmede koyduğunuz kriteri alarak sayfada formülde kullanın.Ama kriter sağlanırsa toplama yapın veya eğer topla veya topla.çarpım yapın.:cool:
Evren hocam ilginiz için teşekkür ederim. Ama bu şekliyle benim işime yaramayacak. Şöyle birşey yapabilir miyiz? Diyelim ki gene A1:A10 aralığında koşullu biçimlendirme yaptık. A1 hücresi kırmızıya boyandı. B1 hücresinde ise
alacaklı yazsın. A1:A10 aralığında kırmızı zemin renkli hücrelerin karşısındaki alacaklı değerlerini saydırabilirmiyiz?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosya eklermisiniz. Farklı çözümler önerebiliriz.