koşullu düşey ara

Excel Vers. ve Dili
Excell 2007 İngilizce
Arkadaşlar araç takip sistemiyle alakalı bir excell dosyam var.

Ama kantar bilgileri paylaşımda başka bir dosyada giriliyor.

Vlookup kullanarak bunlara ulaşıyorum ama sorunum burada şu. Aynı araç değişik tarihlerde yüklendiği için kendi dosyamdaki tarihteki yüklemeden veri çekmesini istiyorum.

örnek verirsem kantar dosyasının a sutununda tarih g sutununda plaka, j sutununda net ağırlık var. benim dosyamda benzer şekilde. ben plaka bilgisinden kantarı alabiliyorum. Ama aynı araç bir ay içinde birden fazla kez geldiğinde tarih filtrelemesini nasıl yapacağımı bilmiyorum..

Benzer bir uygulama veya örnek kod verirseniz sevinirim.. Örnek dosya koydum. değişik tarihlerde aynı arac gelmesine rağmen ilk agirligi alıyor

Birde bu dosyam kendini otomatik olarak nasıl güncelleyebilir bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

Teşekkürler

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
takip sayfasında F2 hücresine aşağıdaki formülü yazıp dener misiniz?

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(((kantar!$A$2:$A$14)=takip!A2)*((kantar!$C$2:$C$14)=takip!D2)*(kantar!$H$2:$H$14))

Excel Vers. ve Dili
Excell 2007 İngilizce
Şimdi sorun şu.. statik bir tabloda değil dinamik bir tabloda çalışıyorum. Yani her iki tabloyada yeni veriler ekleniyor.

Bu şekilde formulü kopyalama şansım yok.. Aslında kullandığım ingilizce office oldugu icin formuller biraz değişik..

=INDEX(kantar!H2:H14;SUMPRODUCT((MATCH(D3&"@"&A3;kantar!C2:C14&"@"&kantar!A2:A12))))

bu tarz bir formül kullandım. Ama formülü kopyalama sorunum var. Her birine teker teker girip düzeltmektense, kantar sayfasını kontrol etmek daha kolay gibi. Sütunu oldugu gibi görebileceğim şekilde formülize etme konusunda yardımlarını rica ediyorum

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Şimdi sorun şu.. statik bir tabloda değil dinamik bir tabloda çalışıyorum. Yani her iki tabloyada yeni veriler ekleniyor.

Bu şekilde formulü kopyalama şansım yok.. Aslında kullandığım ingilizce office oldugu icin formuller biraz değişik..

=INDEX(kantar!H2:H14;SUMPRODUCT((MATCH(D3&"@"&A3;kantar!C2:C14&"@"&kantar!A2:A12))))

bu tarz bir formül kullandım. Ama formülü kopyalama sorunum var. Her birine teker teker girip düzeltmektense, kantar sayfasını kontrol etmek daha kolay gibi. Sütunu oldugu gibi görebileceğim şekilde formülize etme konusunda yardımlarını rica ediyorum

Dosyanız ekte.

Dynamic Range - Dinamik Alan uygulanmıştır.

.

Excel Vers. ve Dili
Excell 2007 İngilizce
Merhaba. emeğiniz için teşekkürler ama malesef sonuç olumsuz. yeni kayıt girdiğimde görmedi. Ve aynı aracı değişik tarihlerde yüklettiğimde farklı kantarları alabiliyor. tarih değiştirdiğinizde formulü refresh yapsaniz bile doğru sonuç çıkmayabiliyor. aslında gönderdiğiniz dosyada bile kayıt olmasına rağmen kantarı sıfır göstermiş. kiminde doğru kiminde yanlış yapıyor. Aynı dorseyi aynı günde iki kere yükleme ihtimalim olmadığı için bu tarz bir uygulama yapayim diye düşündüm. Nakliyeci kısmı aramada hata payını yükselttiği için iki koşullu yeterli. ilginiz için teşekkürler

ilginiz için şimdiden teşekkürler