Koşullu En Büyük Değer

Ekli dosyada bir çalışmamın özeti bulunmaktadır.Amaçım B sütunundaki tekrarlanan verilerin karşılarına istatistiki değerleri formül ile oluşturmaktır.Bir başka çalışma sayfasında C,D,E ve F sutünü verileri sürekli değişmektedir.G,H,I ve J sutünunda bazı verilerin toplamı bazı verilerin en büyük değeri(MAK) olmalıdır.G ve H sutünlarına herbir isim için toplam veriyi formul ile buldum ancak I ve J sutünunda en büyük değeri bulmam gerekiyor onu yapamadım.Örnek dosyada manuel doldurdum.
Özetlersem B sutünunda tekrarlanan sıralı olmayan adlar var ve her ada ait veriler yan sutünlarda sıralanmış durumda.Yapmak istediğim Ali'ye ait aylık ve en büyük verileri bulmak.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Aylık için,

Kod:
=MAK(EĞER($B$2:$B$31=B2;$E$2:$E$31))
Çok olan için,

Kod:
=MAK(EĞER($B$2:$B$31=B2;$F$2:$F$31))
Formüller dizi fomülüdür. ctrl shift enter tuş kombinasyonu ile girişini tamamlamanız gerekir..

.

Merhaba Ömer bey ilginiz için teşekkür ederim ancak yolladığınız formül ile tüm E sutünu değerleri içindeki en büyük değeri veriyor ben Ali'ye ait yada Ahmet'e yada diğer isimlere ait E sutünundaki en büyük değeri istiyorum yani Ali isminin karşısında 55 olmalı.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Neden 2 ayrı kullanıcı adı kullandığınızı anlayamadım. Bu forum kurallarında belirtilen bir konudur. Lütfen bu konulara önem gösteriniz. Bu şekilde yanlış yönlendirmeler hiç hoş olmadığını belirtmek isterim.

Formül zaten Ali değerinin karşısında 55 değerini getiriyor. İstediğiniz daha açık sorunuz..

.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
CTRL+SHIFT+ENTER ile formülü girmezsen en büyüğü gelir.

.