koşullu en yakın rakam tespiti

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Merhabalar,

Oluşturacağım veritabanında istatistik yapabilmek için öğrenmek istediğim iki konu var. Umarım yardımcı olabilirsiniz.

1- Ekte de göreceğiniz üzere veritabanında sıra numarası sütunum ve isim sütunum bulunmakta. Özet sayfasında isimlerden birini hedef aldığımda aşağıda ilk olarak 0'a en yakın sayının kaç olduğu, aynı ismin bulunduğu başka bir rakam varsa onun da bir alt satırda göstermesini ve bu şekilde aşağıya doğru birbirini takip etmesini sağlayan bir formül yazmak istiyorum. Yani ali hedef ismim dersek ali için ilk formüllü satıra 1 değeri düşmeli, 1 değerinin düştüğü satırın hemen altındaki satıra alinin adı geçen ve 1'e en yakın diğer değer düşmeli (yani 5). bu şekilde kaç tane ali ismi görürse aşağıya doğru sayıları peşpeşe listeleyebilmek istiyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

2- yine bir veritabanında satırların ilk sütununda tarih olduğunu ve yanında da rakamlar olduğunu düşünelim. özet tabloda da iki tarih aralığı verdiğimde bu koşula göre tarihin sağındaki rakamsal değerlerin ortalamasını tespit edebileceğim bir formül öğrenmek istiyorum.

Şimdiden ilginize için çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Öncelikle çok geç geri dönüş yaptığım için özür dilerim. Yardımınız için de çok teşekkür ederim. İstediğimi eksiksiz yansıtmışsınız. Ellerinize sağlık...