koşullu formüller

Excel Vers. ve Dili
excell 2016 türkçe
merhabalar deformasyon tablosu oluşturuyorum iki değerin farkını alınca 0.005 ve -0.005 arasında olamayan değerlerin sütünü kırmızı olsun istiyorum koşullu formüller sekmesinde her seferinden yapmak zaman alıyor günlük veriler girince farklarını aldığımda direkt kırmızı olmasını sağlayacak bir formül var mıdır ?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Örnek dosya paylaşın lütfen.

Excel Vers. ve Dili
excell 2016 türkçe
örnek dosya bu link de var hocam. DY,DX ve DZ sütünlarındaki değerler -0.005 ve 0.005 arasında olmadığı zaman daha kolay ayırt etmek için kırmızı ve ya herhangi bir renk olmasını isitiyorum

Excel Vers. ve Dili
excell 2016 türkçe
koşullu biçimlendirme de büyüktür küçüktür seçenekleri ile yapıyorum ama bazı değerlere yapmıyor

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Gönderdiğiniz dosyada bahsettiğiniz sütunlarda yani J, K ve L sütunlarında herhangi bir koşullu biçimlendirme bulunmuyor.

Excel Vers. ve Dili
excell 2016 türkçe
evet ben size sade halini attım. o sütünları istediğim değerler içerisinde olmadığı zaman renginin değişmesini istiyorum
koşullu biçimlendirme yapılmışını da atayım mı ?

Excel Vers. ve Dili
excell 2016 türkçe
genel tablom bu linkte var tabloda en sondaki verileri koşullu biçimlendirme yaptım 'arasında değil' kullanarak -0.006 ile 0.006 arasında yaptım. ama bazı değerler isteğim değerler arasında olmadığı halde renk değişmedi

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Mesela hangi hücrede bu sorun var?

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Aşağıdaki kodu çalıştırarak yapabilirsiniz.
Örnek dosyada olduğu gibi "DY,DX ve DZ" başlıkları her zaman 2. satırda olması gerekiyor.

Kod:
Sub Test()
    Dim Bak As Long
    Dim Alan As Range
    For Bak = 1 To Cells(2, Columns.Count).End(xlToLeft).Column
        If Cells(2, Bak) = "DY" Or Cells(2, Bak) = "DX" Or Cells(2, Bak) = "DZ" Then
            Set Alan = Range(Cells(3, Bak).Address & ":" & Cells(Cells(Rows.Count, Bak).End(xlUp).Row, Bak).Address)
            Alan.FormatConditions.Add Type:=xlCellValue, Operator:=xlNotBetween, Formula1:="=0,006", Formula2:="=-0,006"
            Alan.FormatConditions(1).Interior.Color = 255
        End If
    Next
End Sub
Dosyanız ekte