h5_2255
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft Office LTSC Professional Plus 2021
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 24.11.2026
Merhaba
Bir konuda yardımınızı isteyecektim. Forumda biraz aradım ama hep tablo üzerinden yardım ettiklerinden formüler çok karışık. Bazı koşullara bağlı olarak indis kullanımını soracağım.
Örneğin.
Sayfa 1 ve Sayfa 2 diye Excel dosyam var.
Sayfa 1;
A2 ve A20 hücrelerinde tarih var,
B2 ve B20 hücrelerinde isim var,
Sayfa 2;
F1 Hücresine yazdığım tarih ile Sayfa1 A2:A20 Hücresindeki tarihleri arayacak bulduğu tarihlerin Sayfa1 B2:B20 ye karşılık gelen isimleri Sayfa2 A2 den başlayıp listeleyecek.
Bunu formülle yapmam gerekiyor ancak direk formülü değilde açıklamalı olarak cevaplayabilir seniz sevinirim.
Örnek 2;
=İNDİS (Sıralama Formülü)
=İNDİS(Düşeyara( Arama formülü gibi )
Forumda neredeyse her yere baktım sadece örnek üzerine formül koyup göndermişler hiçbir açıklama yok o formülleride benim gibi birçok kişi kendi sayfasına uyarlayamıyor dur.
Yardım ederseniz gerçekten çok minnettar kalırım. Teşekkürler.
Örnek dosyayı indiremeyenler için;http://s8.dosya.tc/server2/gjtysw/Ornek.xlsx.html
Bir konuda yardımınızı isteyecektim. Forumda biraz aradım ama hep tablo üzerinden yardım ettiklerinden formüler çok karışık. Bazı koşullara bağlı olarak indis kullanımını soracağım.
Örneğin.
Sayfa 1 ve Sayfa 2 diye Excel dosyam var.
Sayfa 1;
A2 ve A20 hücrelerinde tarih var,
B2 ve B20 hücrelerinde isim var,
Sayfa 2;
F1 Hücresine yazdığım tarih ile Sayfa1 A2:A20 Hücresindeki tarihleri arayacak bulduğu tarihlerin Sayfa1 B2:B20 ye karşılık gelen isimleri Sayfa2 A2 den başlayıp listeleyecek.
Bunu formülle yapmam gerekiyor ancak direk formülü değilde açıklamalı olarak cevaplayabilir seniz sevinirim.
Örnek 2;
=İNDİS (Sıralama Formülü)
=İNDİS(Düşeyara( Arama formülü gibi )
Forumda neredeyse her yere baktım sadece örnek üzerine formül koyup göndermişler hiçbir açıklama yok o formülleride benim gibi birçok kişi kendi sayfasına uyarlayamıyor dur.
Yardım ederseniz gerçekten çok minnettar kalırım. Teşekkürler.
Örnek dosyayı indiremeyenler için;http://s8.dosya.tc/server2/gjtysw/Ornek.xlsx.html
Ekli dosyalar
-
10.3 KB Görüntüleme: 4