Koşullu Liste Oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
Merhaba arkadaşlar,
sayfalardan birine senet bilgilerini girdiğimde, diğer sayfada firma ismini girdiğimde listeden, istenilen koşullara göre liste oluşturmam gerekiyor. Bazı senet takip programlarını açmaya çalıştım fakat açamadım. Aşağıdaki dosyada yapmak istediklerim yer alıyor. Ayrıca ayrı bir sayfada günü geçmiş olan ve protesto olmuş olan senetlerin listesi ile günü gelecek olanların listesini oluşturmak istiyorum. Üstadlardan ricam yardımcı olmanız.
teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. ÖZET TABLO ile hazırlanmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
Ömer Hocam
Çok teşekkür ederim. Elinize sağlık. Çok güzel olmuş.
Tek ricam daha olacak günü geçmiş senetler bölümünde, tarihi bugünden önce olan ve durumu ödendi olmayanları listeleyebilir miyiz?
Bir de Firma adına TÜMÜ diye yazdığımızda firma adı gözetmeksizin tüm senetlerin durumunu listeleyebilri miyiz? Tüm senetlerden günü geçmiş olanlar, ödenenler, protesto olanlar, günü gelecek olanlar listelensin. Bu mümkün müdür? İlginiz için şimdiden teşekküre ederim.
Saygılarımla.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
#2 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim, tekrar inceleyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
TÜRKÇE
hocam yaptığınız tablo çok kullanışlı ve pratik. ellerinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Özet tabloda FİRMA ADI bölümünde TÜMÜ seçeneğini seçtiğimizde alttaki tabloda TARİH ve TUTAR sütununun yanına FİRMA ADI seçeneğini de koyabilir miyiz. Yani tümü listesinde hangi firmaların protesto olduğunu, hangilerinin ödendiğini v.s. görebilmemiz lazım. Şimdiden teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Bu işlemi kendinizde yapabilirsiniz. Mouse ile üst kısımda bulunan kriter alanlarından FİRMA ADI bölümünü tutarak özet tabloda görmek istediğiniz alana sürükleyip bırakın. Bu işlem ilk aşamada zor gibi görünsede eliniz alıştığında ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Sürekli denemeler yaparak el alışkanlığı kazanabilirsiniz. Ben her ihtimale karşı örnek dosyayı ekliyorum. Eğer yapamazsanız dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar