DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Sub satir_gizle()
Range("A1:A65536").EntireRow.Hidden = False
For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
If Cells(i, "A").Value = "0" Or Cells(i, "B").Value = "0" Then
Cells(i, "A").EntireRow.Hidden = True
End If
Next
MsgBox "Satırlar Gizlendi..!!", vbCritical
End Sub
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo hata
If Target.Column < 3 And Target = 0 Then Target.Rows.Hidden = 1
hata:
End Sub
eski bir konu farkındayım ama benim istediğim gibi bir kod bu ancak satırları sırasıyla gizlediği için 1800 satırı tek tek tarayıp gizlemesi çok zaman alıyor.Aşağıdaki kodlar işinizi görür.
Kod:Sub satir_gizle() Range("A1:A65536").EntireRow.Hidden = False For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row If Cells(i, "A").Value = "0" Or Cells(i, "B").Value = "0" Then Cells(i, "A").EntireRow.Hidden = True End If Next MsgBox "Satırlar Gizlendi..!!", vbCritical End Sub
eski bir konu farkındayım ama benim istediğim gibi bir kod bu ancak satırları sırasıyla gizlediği için 1800 satırı tek tek tarayıp gizlemesi çok zaman alıyor.
Benim istediğim A sütununda her satırda EĞER(B1="";1;"") şeklinde B sütununda bulunan satırın boş olması durumunda A sütunundaki o satıra 1 yazdırdım ve bu 1 değeri olan satırları gizlemek istiyorum. Bunu en hızlı şekilde nasıl yaptırabiliriz. ?_
Benim de buna benzer bir sorum olacak, 1.sütundaki veriyi düşey arattırarak 2.sütuna kodunu getirtiyorum. Ancak 1. sütuna henüz veri girilmemişse formüllü 2.sütunda #YOK mesajı görünüyor. Bu mesaj görünmesin ama o hücre formüllü kalsın, ilk sütuna veri girdiğim anda bu hücreye de kod gelsin.
Alttaki #YOK lar görünmesin yani. Makro olmadan mümkün müdür?
adı_____kodu
ali______3321
veli_____2355
________#YOK
________#YOK
________...
Evren Bey yine cool'luğunuzu konuşturdunuzExcelin ootamatik süz özelliğini kullanınız.
Ekli dosyayı inceleyiniz.Merhabalar;
Bir sorum olacak kosullu satir gizleme hakkinda. Bir tablom var, tablonun D8 hucresinde asagi acilan bir menu var. menude iki parametre var (VAR/YOK). Var secili iken 9. satir gosterilsin. Yok secildiginde ise 9. satir gizlensin istiyorum. Bunun nasil yapildigi konusunda yardiminiza ihtiyacim var.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [D8]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value = "YOK" Then Rows("9").Hidden = True
If Target.Value = "VAR" Then Rows("9").Hidden = False
End Sub