Koşullu Satır Renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Herkese Merhabalar
Yapmak istediğim şey, eğer 1. sütünda ki girdiler aynı ise, 1. sütünundaki girdilerin aynı olduğu satırın , aynı renkte belirtilmesi. Yani o satırınsayfa düzeni içerisinde aynı renk olarak belirtilmesi. Basit bir örneği ilave ettim. Koşullu biçimlendirmeyi kullanamıyorum çünkü hali hazırda 3 adet koşullu biçimlendirmem mevcut. Şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Elinize sağlık Sn. Yurttaş, sormak istediğim konu, satır numarasını sildiğimizde, bu renklendirmeyi kaldırıp kaldıramayacağımız?. Teşekkürlerimle

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Teşekkür ederim Sn. Yurttaş,

Lakin birşeyler ilave ettikçe farklı şeyler bozulmaya başladı. Ekte raporumun son hali var. Bu rapor üzerinde, satırlar üzerinde herhangi bir border ve renklendirme yok. Satırlara veriler girildikçe kenarlıklar ve renklendirmeler yapılıyor. Bunun sebebi, rapor farklı kişiler tarafından oluşturuluyor ve farklı kişilere gönderiliyor. Ve malumunuz üzere herkesin excel bilgisi renklendirme yapılması konusunda dahi olsa yeterli değil.

Şu an son eklentilerle beraber raporun işleyişinde sorunlar oldu. O da, açılışıtaki form üzerinden bilgiler girildikçe renklendirme makrosu çalışmıyor. Satırlar üzerinde silme yapılınca, koşullu biçimlendirme bozuluyor gibi.

Ayrıca bu rapor, ayın günleri sayısınca sayfalardan oluşmaktadır. Mail ortamında dolaşacağı için, boyutunu da çok fazlalaştırmamaya çalışıyorum.

Ekteki rapora göz atarsanız sevineceğim. Çünkü basit bir formu 1 haftadır bitiremedim. Tekrar teşekkürlerimle.

hhalil

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
XP 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28-09-2026
Sayın yuttas selamlar,
Acaba koşullu renlendirilen satırda;yazı tipi koyu zeminde açık renk,açık zeminde koyu renk olma olasılığı varmı?
Teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Pro Eng
Selam Sayın Yurttaş,

Örnek tabloyu kendime göre uyarladım.fakat bir eksik kaldı birincisi büyük harfle yazdım "BEKLEMEDE" küçük harf olunca çalışmıyor,ikincisi yazıyı silince
KIRMIZI Hala kalmaya devam ediyor.bir çözümü varmıdır..

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error Resume Next
If Intersect(Target, [E:E]) Is Nothing Then Exit Sub
Satır = "E" & Target.Row & ":a" & Target.Row
Select Case Target
Case "BEKLEMEDE": Range(Satır).Interior.ColorIndex = 3

End Select
End Sub