Soru kosullu toplama

Tores333

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 EN 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-06-2025
merhaba,
örnek dosya formatında bir çalışmam var.

sheet1 deki C stunundaki başlıklar(örnek olarak Ahmet, Mehmet, Mustafa olarak belirttim) ve bu aralıklarda değişken satıraralıgı olabiliyor.
M stununda "BASLIK" olarak tekrar eden aralık var.
Sheet2'deki A stununda sheet1 deki aynı başıklar var.

örnek dosyama göre;

Sheet2'deki G8 hücresine; sheet1'de Ahmet yazan başlık altındaki değişken satır aralıgındaki M sutunundaki sayıların toplamını getirmek istiyorum.
nasıl bir çalışma yapabiliriz?

Ekli dosyalar

• 100.1 KB Görüntüleme: 11

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Sheet1 sayfası neden boş?

Bu haliyle nasıl yardım almayı düşünüyorsunuz.. Bir kaç veri ekleyerek dosyanızı yenilemenizde fayda var.

Tores333

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 EN 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-06-2025
Sheet1 sayfası neden boş?

Bu haliyle nasıl yardım almayı düşünüyorsunuz.. Bir kaç veri ekleyerek dosyanızı yenilemenizde fayda var.
Merhaba Korhan Bey,

42. satır itibariyle birkaç veri eklemiştim.0-42 arası boş olduğu için sizi yanıltmış.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Üst satırlara odaklanınca alta tarafa bakmak aklıma bile gelmedi. Afedersiniz.

Tablonuzun yapısını kullanarak bir kaçamak yolla kolaylıkla sonuca gidebilirsiniz.

Öncelikle M sütununda eklediğiniz dosyaya göre Sheet1 M1431 hücresine BASLIK ifadesini yazınız. Bu satırı gerekirse yazı rengini beyaz yaparak gizleyebilirsiniz.

Sonra Sheet2 G8 hücresine aşağıdaki formülü yazıp alta doğru sürükleyiniz.

C++:
=INDEX(Sheet1!M:M;MATCH("BASLIK";INDIRECT("Sheet1!M"&MATCH(A8;Sheet1!C:C;0)+2&":M1000");0)+MATCH(A8;Sheet1!C:C;0)-1)
Mantık şu şekilde kuruldu;

Önce İSİM'in kaçıncı sırada olduğu bulunuyor. Sonra bulunan satırın iki satır altından itibaren BASLIK ifadesinin kaçıncı sırada olduğu bulunuyor. Bu satırın iki satır üstü sizin ulaşmak istediğiniz sonuçları veriyor. INDEX fonksiyonu ise bu işe yarıyor.

Benzer isimler varsa ve M sütununda BASLIK ifadeleri eksik olursa sistem çöker.