kredi kartı hesap özeti taplosunda #DEĞER! hatasını düzeltme

Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
değerli arkadaşlar

burdaki değerli bilgilerinizden bir şeyler öğrenerek kredi kartı hesap özeti hazırladım
ve sutunlara bölerek taksitli ve tek slip yaptığımız alışverişleri girdiğimde taksitleri otomatik hesaplayabilir ve sonuçta o ayki harcama asgari ödeme tutarı kartın limiti ve kullanılan limit ve kullanabilecek limit hepsini ayarladım.

şimdi tüm sutunlara taksitli alışveriş yapacak şekilde formulu girdim lakin tek slip olarak yaptığım alışverişi girdiğimde toplamda #DEĞER! hatası veriyor ve buda tüm sonuçları etkiliyor.
diğeceksinizki sadece taksitli alışveriş yaptığın satıra formul gir diğerlerine girme
yani her alışveriş satırına formul girmeyip taksitli alışveriş satırına formul gir yani uğraştırır mümkünse bu hatayı kaldırmak sadece alışveriş rakamları girdiğimizde işlem sonuçlansın diye istiyorum.

siz değerli ustaların buna bakıp olabilecek bir formulu var ise yardımcı olmalarını
birde tavsiyeniz varsa böyle olursa bu düzenlemeyi böyle yaparsan daha iyi olur diye tavsiyelerinizi bekler şimden yardımlarınız için teşekkür ederim.

yaptığım tabloyu ekliyorum iyi bir şeyler çıkarsa belki buna ihtiyacı olan arkadaşlarımız olur onlarda faydalanırlar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ocak sayfasında E6 hücresine;
=EĞER(YADA(KIRP(F6)="";KIRP(D6)="");C6;D6/F6)
Formülünü girin.
hücre biçimini;
[=0]"";#.##0,00 TL
Şeklinde düzenleyin ve E6 hücresini aşağı doğru çoğaltın.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Merhaba;
Ocak sayfasında E6 hücresine;
=EĞER(YADA(KIRP(F6)="";KIRP(D6)="");C6;D6/F6)
Formülünü girin.
hücre biçimini;
[=0]"";#.##0,00 TL
Şeklinde düzenleyin ve E6 hücresini aşağı doğru çoğaltın.

İyi çalışmalar.
sayın muygun ilginiz ve ayırdığınız zaman için teşekkür ederim

verdiğiniz formulu uyguladım fakat istediğim sonuç olmadı şöyleki

C sutunu o ayda yapılan tek slip harcamayı ve o aya ait taksit tutarını giriyorum ve o hücrelerde formul yok yani.

verdiğiniz formulu eklediğimde sadece E sutunlardaki #DEĞER! hatasını kaldırıyor G ve H sutunlardaki #DEĞER! hatasını kaldırmıyor

birde verdiğiniz formulde C sutununuda eklemişsiniz buda C sutununda girdiğim tek slip alışveriş tutarını taksit olarak E sutununda gösteriyor.

yani benim hazırlamak istediğim taploda hem taksitli alişverişlerimi hemde tek slip yaptığım alışverişlerimi girip toplam ödemeyi azgari tutar ödemeyi ve kalan limitimi görmek için yaptım

ilginiz için tekrar teşekkür ederim

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Öncelikle excel çalışmalarınızda;
a) veri girdiğiniz hücrelerin sonuna bir boş karakter koymaktan,
b) hücreyi silerken space (boşluk) tuşuna basarak silmekten vazgeçin.
Bir hücreyi yada hücrelerin içeriğini temizlemek istiyorsanız. Hücreyi/hücreleri seçin. Klavyeden delete tuşuna basın.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Not: Sadece ocak sayfasında düzenleme yapıldı.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Sayın Muygun
ilgi ve alakanız için teşekkür ederim,yaptığınız düzeltmeler mükemmel olmuş
yaş 50 ama daha çok öğreneceğimiz şeyler var,uyarılarınızı dikkate alacağım.

tekrar teşekkür eder emeğinize sağlık

sizede iyi çalışmalar dilerim.