KRİTERE GÖRE ŞARTLI KOPYALAMA HAKKINDA

Excel Vers. ve Dili
2019 - 64 Bit
Arkadaşlar iyi günler şöyle bi sorum var webden veri alıyorum aldığım veriler sürekli farklı sıralamada oluyor ben şunu sormak istiyorum kelimeye göre kopyalama yapabilir miyim? Örnek dosya üzerinden anlatmak gerekirse " başlangıç " yazan yerden başlayıp" dur "yazan yere kadar (" dur " yazan yeri almayacak)şekilde kopyalama yapabilir miyim? Şunu da söyleyeyim veri sıraları sürekli değişiyor yani Başlangıç yazan veya Dur yazan yer bazen F28 de oluyo bazen A48 bazen A97 bunu dinamik bi şekilde yapmam lazım şimdiden teşekkürler.

https://dosya.co/fks7tksqz0gt/ÖRNEK_BİR.xlsb.html

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Verileri Sayfa1'den alıp Sayfa2'ye aktaracağınızı ve öncesinde Sayfa2'deki eski verilerin silineceğini düşünerek aşağıdaki makroyu dener misiniz?

PHP:
Sub aktar()
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
Set bas = s1.Cells.Find("Başlangıç")
If Not bas Is Nothing Then
    bassat = bas.Row
    bassut = bas.Column
End If
Set bit = s1.Cells.Find("DUR")
If Not bit Is Nothing Then
    bitsat = bit.Row - 1
    bitsut = bit.Column
End If
s2.Cells.ClearContents
s1.Range(s1.Cells(bassat, bassut), s1.Cells(bitsat, bitsut)).Copy s2.[A1]
Application.CutCopyMode = False
s2.Activate
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2019 - 64 Bit
Hocam ilginiz için çok teşekkürler aynı sayfada olucak ve bişey daha rica etsem acaba birincisi şimdi excel 2021 kullanıyorum ve find fonksiyonu nedense çalışmıyor bende o yüzden makro çalışmıyor Find yerine başka bişey kullanabilir misiniz? ikincisi de Yine aynı şekilde başlangıç yazan yeri bulacak ama aynı zamanda başlangıçın altındaki D:J sütununda yer alan verileri de kopyalayıp M sütunundan itibaren yapıştıracak böyle bir şey mümkün mü? Dosyayı ekledim
https://dosya.co/qtkqgv3jeasq/ÖRNEK_BİRR.xlsb.html

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Find komutu eski versiyonlarda da çalışır bildiğim kadarıyla. Hata veriyorsa aranan veri sayfada yoktur muhtemelen. Örneğin sayfada Başlangıç değil de Baslangic yazıyorsa çalışmaz.

Diğer isteğiniz için bilgisayarda baktığımda ilgilenebilirim. Şu anda bakamıyorum maalesef.

Excel Vers. ve Dili
2019 - 64 Bit
Şöyle find komutu bende çalışıyor ama excel belli süre çalışınca bu komut nedeniyle splwow64 hatası veriyo ve kitleniyor excel ondan ötürü find komutu yerine başka komut olabilirse daha iyi olur ilginiz için tekrar teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
#3 nolu mesajdaki "bende çalışmıyor" ile # nolu mesajdaki "çalışıyor ama kilitleniyor" ifadeleri çok farklı. Neden kilitlenir ve yerine ne kullanılabilir bilmiyorum maalesef.

Find kullanmamın sebebi ilk mesajınızda Başlangıç ve Dur ifadelerinin sayfadaki yerinin yani satır ve sütununun farklı olmasıydı. Eğer belirli bir sütunda mutlaka bu ifadeler olacaksa yani sütun önceden belliyse farklı bir uygulama yapılabilir.

Aynı sayfaya yapıştırmak için aşağıdaki makroyu deneyin:

PHP:
Sub aktar()
Set bas = Cells.Find("Başlangıç")
If Not bas Is Nothing Then
    bassat = bas.Row
    bassut = bas.Column+6
End If
Set bit = Cells.Find("DUR")
If Not bit Is Nothing Then
    bitsat = bit.Row - 1
    bitsut = bit.Column