Merhaba,
100 adet otobüsten oluşan bir otobüs filonuz olduğunu düşünün,filonuzda ki otobüslerin hepsi dingilli.Her otobüste sol ön,sağ ön,Sol çeker dış,sol çeker iç,sağ çeker iç,sol çeker dış,sol dingil,sağ dingil ve sitepne olmak üzere her otobüste 9 lastik var.Bu lastikler 5 ayda bir değişiyor.Her lastik için lastiğin seri nosu otobüsün hangi konumunda olduğu,dot nosu,otobüse hangi km ve hangi tarihte hangi serviste takıldığı,deseni,tipi,diş derinliği gibi biligleri saklayabileceğimiz ve her otobüs için ayrı ayrı takip edebilecek ve bütün filoda ne kadar lastik var.Ne kadarının değişmesi gerekiyor.vs bilgilerini kayıt altında tutabileceğimiz bir program gerekli.
bu konuda ihtiyacı olan arkadaşlar epey var zannedersem ben bir başlangıç yaptım.konu hakkında hiç bir bilgim ve çok az fikrim oldugu için sayın msmurat83'ün anlattıklarıyla kayıt ve eski kayıtları kontrol değiştirebilmeyi yaptım. zannedersem bu çalışmada önemli olan raporlama belli kriterleri bilirsek yol albiliriz örnegin 5 ayda değişen lastigin 4. ay başında kontrolü gerekiyorsa kontrol edilmesi gereken lastikler diye bir rapor hazırlayabiliriz. yada değişmesi gereken lastikler vs. bu konuya hakim olmadan çalışmayı yapmak zor. çalışmayı inceleyin istediginiz gibiyse eklencek olanları ekleriz. iyi çalışmalar.
Excell de ekte benim bir çalışmam var.Bunu accesste yapmak lazım.Böyle bir programa bir çok kişinin ihtiyacı olması lazım.Otobüs firmaları,nakliye firmaları vs
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.