:yardim: programımda bir tusa verdiğim görevde conpile error...can't find project or library... hatası veriyor....
tools references'den ek library yaptım ama sorun devam ediyor.
ne yapmalıyım??
KOD AYNEN BU ŞEKİLDE HATAYI İSE S'DE VERİYOR...
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
S = YKK.ListBox1.ListIndex + 1
SONSAYI = Sheets("VERI").Range("L1").Value
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean) Dim S, SONSAYI
S = YKK.ListBox1.ListIndex + 1
SONSAYI = Sheets("VERI").Range("L1").Value
Listbox'da library hatası vermesinin nerdeyse imkanı yok. Başka bir nesne olsa belki olabilirdi.
Aklıma şöyle bir şey geliyor. Daha önce, "S" değişkenini -public veya global olarak- bir şeye set ettiniz mi? Yani herhangi bir nesne, kolleksiyon vb. gibi
Yani "Set S =......" şeklinde başlayan herhangi bir satırınızın var mı?
NOT : veya YKK için de aynı şey geçerli .....
hatayı sadece listboxta değil mid ve
SOR = "Lütfen Kullanıcı Adını Yazınız..."
CEVAP = InputBox(SOR, "Kullanıcı Tanımlama", "hagunesci")... komutundaki SOR İÇİN de veriyor...
değişkenleride başka bir yerde kullanmamaya özen gösterdim... dosya ekte nasıl olmuş bir bakarmısınız??:roll:
hatanın kütüphane referansı eksikliğinden olma ihtimalini düşünmüştüm...
hangi referansın hangi koda uygun oldugunu bilmiyorum o yüzden eklentileri fazlasıyla yapmıştım...
tavsiyeniz yada bilgi alabilecegim bir yer varsa lütfen...
diğer kütüphane hataları için ne yapmalıyım....?
Sadece şunlar kalsa; sanırım sizin dosya için yeterli olur.
1.Visual Basic for applications
2. Microsoft Excel 11.0 Object Library
3. OLE automation
4. Micorost Office 11.0 Object Library
5. Microsoft Forms 2.0 Object Library
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.