lig fikstürü

Excel Vers. ve Dili
exel 2003
arkadaşlar 2007-2008 sezonu lig fikstürü yapmak istiyorum bana yardımcı olurmusunuz..

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayın Ali üstadımızın hazırlamış olduğu formüllerri sizin yolladığınız dosyaya göre uyarladım.
A sütununa takımların puan durumunu giriyorsunuz.F:H sütununda sıralamasını yapıyor.
Umarım işinize yarar.:cool:
Bir hata yapmışım.
8nci mesaja düzeltilmiş halini ekledim.:cool:

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sanırım istediğiniz buydu.Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sn Orion Galatasarayı şampiyon yapmışsınız.Fenerbahçeyi küme düşürmüşsünüz:mrgreen: .Benim takım Beşiktaş onuncu bitirmiş.:)

Farklı bir örnek

4 takıma göre yaptım,Önce puanlara göre puanlar aynı ise averaja göre sıralar. Lig boyunca tüm maçlar sarı alana girilecek,Mavi alanda ise güncel lig tablosu görülecek.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sayın hocam gene çok güzel bir çalışma yapmışsınız.
Galatasaray'ı (Benim takım) Lider göstermeyi unutmuşsunuz.!!:)

Excel Vers. ve Dili
2003-türkçe
Sayın Ali Bey,Bu 4 takımlık lig fikstürü çalışmanıza : örneğin benim takım ekleme şansım var mı?Yani ben öğretmenim ve sınıflar arası maçlarda ki takımlara uygulamak istiyorum ama problem şu takım ekleme çıkarma şansım var mı ?sizin takım ve puan averaja göre lig fikstürünüze göre.Yardımcı olursanız sevinirim.Sizi izlemeye devam edeceğim.Saygılar

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Sevgili samsungeneral55, ben de beden eğitimi öğretmeniyim ve daha önce kendime göre bir fikstür ve puanlandırma programı yapmıştım. işine yararsa bir incele istersen.Bu futbola göre hazırlanmış, voleybola göre de var istersen.

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Tüm lig için bir çalışmaya niyetlendim ama henüz başlayamadım.

Aşağıdaki linkte Yücel Bey bir örnek hazırlamış ama dosyayı kontrol etmedim.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=43176

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Sevgili samsungeneral55, ben de beden eğitimi öğretmeniyim ve daha önce kendime göre bir fikstür ve puanlandırma programı yapmıştım. işine yararsa bir incele istersen.Bu futbola göre hazırlanmış, voleybola göre de var istersen.
Sayın Acolkesen, çalışma gayet kullanışlı görülüyor ancak ;

Application.CommandBars("www.AHSENsoft.com").Visible = False

hatasını birçok satırda veriyor, bizden mi kaynaklanıyor? Çözüme ulaşırsa sayenizde programı kullanma şansımız olur, teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Evet haklısınız.. Rakamı ytl ye çeviren bir programdı. Sizde kayıtlı olmadığı için hata veriyor. Zaten oldukça eski bir çalışmaydı. Yeni değişiklikler yapılmış hali ekte. Varsa, diğer aksaklıkları bildirirseniz düzeltmeye çalışırım. iyi çalışmalar.

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
04-01-2026
Evet haklısınız.. Rakamı ytl ye çeviren bir programdı. Sizde kayıtlı olmadığı için hata veriyor. Zaten oldukça eski bir çalışmaydı. Yeni değişiklikler yapılmış hali ekte. Varsa, diğer aksaklıkları bildirirseniz düzeltmeye çalışırım. iyi çalışmalar.
Sayın Acolkesen, teşekkürler,

Tek ve Üç Grup sayfa sekmelerinde ; sayfa kaydırma çubuğu ile Grupİki' deki gibi aşağı indirilemiyor, format mı böye bilemedim ama, bilginiz olması için yazıyorum, saygılar.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
Merhaba 1Al2Ver , ekranın daha geniş kullanılması için sayfa sekmelerini ve kaydırma çubuklarını makroyla gizlemiştim sorun yaratıyorsa kaldırabilirim. Ancak monitörünüze sığmıyorsa çözünürlük ayarlarıyla veya sayfa büyüklüğünü %75 olarak ayarlayarak sorunu çözebilirsiniz. Ama isterseniz o özellikleri görünür yapabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
08-05-2021
veya sayfa büyüklüğünü de &75 olarak kodların içine yerleştirirsek açılırken bir değişiklik yapmadan %75 olarak açılır.