Listbox, Combobox ve Textbox ilişkisi ve bilgi aktarma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Selamlar,
Bu forum, kıymetini bilenler için bir nimet. Hep duyduğunuz şeyleri söylemek yerine, SÜPER olduğunuzu belirtmek isterim.
Sorum, sorunum şöyle;
Ekli dosyada, final sayfasında, buton a tıklayınca açılan userform içinde, listbox1 e, final sayfasındaki R4-R5-R6-R7-R8 kolonlarındaki bilgiler satır satır gelecek.
Listbox1 e gelen bu satırlardan ilkini seçeceğiz, aşağıdaki "model"-"renk-desen" comboboxlarından istenen model ve deseni seçeceğiz. "Model" combobox seçenekleri MRY sayfasının A kolonunda, "Renk-Desen" combobox bilgileri yine MRY sayfasının C kolonunda, bu iki bilgiyi seçince, Textbox1 e de, yine MRY sayfasındaki C kolonunda seçilen renk veya desene ait bilginin olduğu D kolonunda bulunan desen yönü bilgisi gelecek.
Seçimler tamamlanınca, "aktar" butonu ile, listbox1 de seçilen bilgiler ve yanında da, seçilen bilgiler çıkacak. Aynı anda da, o satır, listbox1 den silinecek. Listbox1 deki tüm satırlar aynı şekilde Listbox2 ye aktarıldıktan sonra, en alttaki "Tamam" butonunu tıkladığımızda, Listbox2 içindeki satırlarda bulunan (comboboxlar ile belirlenen bilgiler), final sayfasındaki "I"-"J"-"K" kolonlarına, ait olduğu satıra yerleşecek ve userform2 kapanacak.
Uzun bir yazı oldu ama umarım açıklayıcı olmuştur. 3 gündür bakmadığım kod, gezmediğim sayfa kalmadı, ama yapamadım ve sizlerden yardım istiyorum.
Acemiliğimi görmeyin diye de, size ham halini göndermeyi tercih ettim, umarım yardımcı olursunuz, şimdiden teşekkürler. Bilginize ve emeğinize saygılar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Arkadaşlar, bir fikri olan yok mu? Ya da önerisi. Tıkandım kaldım, yardımlarınızı bekliyorum.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Arkadaşlar, bir fikri olan yok mu? Ya da önerisi. Tıkandım kaldım, yardımlarınızı bekliyorum.
Bence sorunuzu birer birer sorsanız yanıtı daha çabuk alırsınız gibi geliyor.İnsanlar 4-5 maddeli bir soru görünce cevaplamak istemiyor olabilirler.
Ama bir soru olmuş olsaydı belki cevap vereceklerdi.Önce bir soru sorun onun yanıtını alınca tekrardan bir başlık açın 2nci sorunuzu sorun ve bu şekilde devam edin giidin.
Kolay gelsin.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 TR
Sn. Evren Gizlen,
Ben de, dediğiniz gibi düşünüp, konunun kısa bir bölümünü sormuştum.
Ama teker teker sormak hiç aklıma gelmemişti.
İlginize çok teşekkür ederim.
Size de kolay gelsin.
Saygılar.