Listbox hatası konusunda yardım

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/03/2019
merhaba
ekte gönderdigim dosyanın sorgulama bölümünde birinci sorguyu yaptıktan sonra veriler ekrana geliyor. ancak veri ekrandayken farklı sorguya basınca Listbox1.Clear kodunda hata veriyor.nedenini bulamadım .Yardımlarınızı bekliyorum

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Tam detaylıca inceleyemedim ama şu bilgiyi vereyim size muhtemelen sorunu çözeceksiniz. Eğer listboxa verileri additem yöntemi ile yüklerseniz, listboxtaki verileri silmek için listbox1.clear komutu kullanılır. Buna karşın verileri rowsource ile yüklüyorsanız silme işlemini listbox1.rowsource="" komutu ile yapabilirsiniz. Sanıyorum sizin dosyada her iki yöntemide kullandığınızdan bu silme komutlarının kullanımı karışmış o sebeple hata veriyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 Excel-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21/03/2019
Dediğiniz doğru. sizin cevabınızdan önce problemi cözdüm.rowsouce ile veriyi almaktan vazgeçtim sorun çözüldü.teşekkürler.soru çözülmüş dosyayı ekliyorum.belki faydalanan olur.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bilmeyen üyelerimiz için bir ek bilgi daha vereyim. Additem yöntemi ile listboxa en fazla 10 sütun veri yükleyebilirsiniz. Rowsource yönteminde böyle bir sınırlama yoktur.