listbox tan seçilen isim,aynı isim sayfasına veri kayıtı...

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
öncelikle foruma daha yeni üye oldum.excele karşı olan hayranlığım hergün artıyor.deneme amaçlı bir program yapmayı düşündüm.sorunumu anlatayım.
kişi ekle butonu inputbox çıkıyor ve yazdığım isim üzerine bir sayfa açıyor.ama bu ismi aynı zamanda listbox da göreceğim veri sayfasına da kaydetmesini yapamadım.ayrıca avans kısmına yazdığım veriyi listbox dan seçtiğim kişinin sayfasına avans kısmına yazmasını nasıl sağlarım yardımcı olursanız sevinirim.
bu arada formu epey karıştırdım leventm hocama ve diğer üstadlara saygılar.:yardim:

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe
arkadaşım firma ne üstüne çalışıyor

bu form çok klasik
alternatif çözümler denemek istermisin
yardımcı olabilriz

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
ewet

firmadan ziyade ben kendimi geliştirmek istiyorum.bu form gözüme çarptı ve ilgimi çekti bana faydalı olacağını düşünüyorum.ama elbette kendimi geliştirmek için diğer alternatiflerede bakabilirim.:roll:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce
kişi ekle prosedürünün altına şu satırları eklersen veri sayfasındaki isim listesi alanını kontrol ederek ilk boş hücreye inputboxa eklenen ismi yazacaktır. dolayısıyla dropdown içine de eklenmiş olacak

satir = 17
Do
satir = satir + 1
Loop While Not Sheets("veri").Cells(satir, 2).Value = ""
Sheets("veri").Cells(satir, 2).Value = gir

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
teşekkürler

ilginizden ve yardınımınızdan dolayı teşekkür ederim.daha kodu uygulama yapmadım.peki listeden seçtiğim kişinin sayfasına giriş sayfasındaki avans hücresinde yazılı olanı o kişinin sayfasındaki avans kısmına nasıl kayıt ederim..hepinize tüm hocalarıma teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
yardım

hocalarım lütfen yardım edin...listeden seçtiğim kişinin sayfasına giriş sayfasındaki avans hücresinde yazılı olanı o kişinin sayfasındaki avans kısmına nasıl kayıt ederim..yani listeden seçtiğim kişiye ait sayfaya nasıl kayıt yapabilirim.epey bi baktım ama yapamadım...şimdiden herkes yardımlarından dolayı teşekkür ederim....kolay gelsin iyi çalışmalar....

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz

Excel Vers. ve Dili
office 2007 türkçe
zafer hocam ilginizden dolayı çok teşekkür ederim.sizin sayenizde bizde inşallah excell kullanmayı daha iyi öğrenecez.tekrar tekrar reşekkürler..iyi çalışmalar...

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba
zafer programini inceledim hep hata dolu
Örnek dosya benim değil.Sadece avans aktarılacak diyor.bir yanlışlık ve hata varsa zahmet olmazsa düzeltin gönderin..